Kuskus z wieprzowiną i brzoskwiniami

kuskus_z_wieprzowina_i_brzoskwiniami_2

Ilość porcji – 10

Składniki na danie: Kuskus z wieprzowiną i brzoskwiniami

  • 300 g wstępnie ugotowanego kuskusu,
  • 500 g polędwiczek wieprzowych,
  • 400 g brzoskwiń w puszce Valfrutta,
  • bulion,
  • 20 g szałwii,
  • 50 g masła,
  • sos sojowy,
  • 100 g selera,
  • 30 g świeżej mięty,
  • oliwa z oliwek extra vergine Olitalia,
  • sól i pieprz

 

Przygotowanie:

Polędwiczki pokrój na cienkie paseczki i umieść w marynacie z posiekanego selera, sosu sojowego, szałwii i oliwy z oliwek. Umieść kuskus w misce i namocz w 1 łyżce gorącego bulionu z miętą, oliwą i solą. Odsącz brzoskwinie i pokrój je w drobną kostkę. Podsmaż polędwiczki na patelni. Umieść kuskus w szklanych miseczkach, dodaj brzoskwinie i uzupełnij polędwiczkami. Niech wszystkie soki, które wykapały z kuskus połączą się w aromatycznym sosie.

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (255 głosów, średnia: 4,52 z 5)
zapisuję głos...