Kurczak satay z miodem – na sposób tajski

Składniki na danie: Kurczak satay z miodem

  • 8 polędwiczek z kurczaka
  • 2 łyżeczki Przyprawy do złotego kurczaka Knorr 
  • 2 łyżki sosu teriyaki
  • 1 łyżka miodu
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 0,5 szklanki wody
  • patyczki do szaszłyków

Sposób przygotowania:

  1. W misce wymieszaj wodę z mąką ziemniaczaną, sosem teriyaki, miodem i przyprawą Knorr, dla nadania aromatu. Do tak przygotowanej marynaty włóż polędwiczki z kurczaka. Marynuj przez godzinę.
  2. Po marynowaniu wymieszaj ponownie wszystkie składniki. Mięso nakłuwaj na szaszłyki wzdłuż na przemian, tak jak szyję się igłą z nitką.
  3. Grilluj kilka minut z każdej strony, tak aby mięso pozostało soczyste. W trakcie smażenia polewaj mięso pozostałą marynatą. Podawaj z sałatą.

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (234 głosów, średnia: 4,75 z 5)
zapisuję głos...
Komentarze
  1. martucha180  10 lutego 2017 16:59

    Wygląda apetycznie!

    Odpowiedz
  2. Jaworka  12 lutego 2017 20:58

    Chce już wiosnę takie szaszłyczki z grilla mniam będą świetnie na dworze smakować

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany