Kukułkowa masa krówkowa – przepis na babeczki!

 

kukułka

 

               

 Kruche babeczki z masą krówkową kukułka HELIO oraz z bitą śmietaną

Składniki

  • 250 g mąki
  • 125 g masła
  • 80 g cukru pudru
  • 2 żółtka
  • puszka masy krówkowej kukułka HELIO
  • 3 łyżki śmietany 36%

Piekarnik nagrzać do 220°C. Przesiać mąkę przez sitko i posiekać ostrym nożem z masłem. Następnie dodać cukier i żółtka. Szybko zagnieść gładkie ciasto i schłodzić przez pół godziny w lodówce. Wyjąć z lodówki, rozwałkować ciasto i wyciąć z niego krążki. Wylepić nimi foremki do babeczek. Piec do osiągnięcia złotego koloru – 10 – 15 minut.

Tuż przed podaniem ubijamy na sztywno śmietankę 36% z dodatkiem łyżki cukru i wanilii. Babeczki wypełniamy masą krówkową kukułka HELIO i dekorujemy bitą śmietaną.

Gdy brakuje nam czasu możemy kupić gotowe babeczki, a wtedy przygotowanie deseru zajmie nie więcej niż 5 minut.

 

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (134 głosów, średnia: 4,51 z 5)
zapisuję głos...