Przepisy na Boże Narodzenie

Pierogi korzenne z suszoną śliwką i orzechami

Wigilijna kasza jaglana z makiem i bakaliami

Łatwy świąteczny keks

Pierogi z marcepanem

Wigilijny tatar ze śledzia z konfiturą cebulową i śliwkami kalifornijskimi

Wigilijna kutia z miodem, bakaliami i śliwkami

Karp smażony w migdałowej panierce

Śledź w grzybach z ziołami i z orzechowym wafelkiem

Lazania z dorszem atlantyckim i bazyliowo-kolendrowym pesto

Kulinarne rady na Święta Bożego Narodzenia

Karp na słodko w galarecie

Wigilijny deser: tatarski Pierekaczewnik

Świąteczny bigos z grzybami, śliwkami i żurawiną

Łatwe świąteczne ciasto podwójnie czekoladowe

Świąteczny piernik ze śliwkami kalifornijskimi i orzechami

Śląska świąteczna zupa piernikowa moczka

Piernik z suszoną żurawiną

Ryba po grecku z morelami

Piernik z bakaliami

Ryba w galarecie z imbirem, goździkami, kardamonem i śliwkami

Łatwy kompot z suszu z rodzynkami

Potrawy wigilijne – co robić, aby się udały? Porady w 23 pytaniach i odpowiedziach

Łatwy sernik kajmakowy

Łatwa kutia orkiszowa

Kurczak korzenny z mandarynkami

Makowiec z żurawiną i skórką pomarańczową

Krem z ciecierzycy z rozmarynem i krewetkami w brandy

Królik w winie ze śliwką kalifornijską

Śledzie z bakaliami
