Przepisy na Boże Narodzenie

Śródziemnomorskie kieszonki z wołowiny

Karkówka w morelowo – sezamowej glazurze z morelowo – migdałowymi kieszonkami

Perliczka po gruzińsku z winogronami, pomarańczami i orzechami laskowymi

Wigilijny barszcz czerwony z grzybami i suszonymi śliwkami

Ciasteczka korzenne z bakaliami

Karp po żydowsku – „Gefilte fish”

Karp w maku i kokosie oraz gruszką i jabłkiem z pęczakiem na domowym winie

Babeczki pomarańczowo-migdałowe z makiem i polewą

Pierogi korzenne z suszoną śliwką i orzechami

Wigilijna kasza jaglana z makiem i bakaliami

Łatwy świąteczny keks

Pierogi z marcepanem

Wigilijny tatar ze śledzia z konfiturą cebulową i śliwkami kalifornijskimi

Wigilijna kutia z miodem, bakaliami i śliwkami

Karp smażony w migdałowej panierce

Śledź w grzybach z ziołami i z orzechowym wafelkiem

Lazania z dorszem atlantyckim i bazyliowo-kolendrowym pesto

Kulinarne rady na Święta Bożego Narodzenia

Karp na słodko w galarecie

Wigilijny deser: tatarski Pierekaczewnik

Świąteczny bigos z grzybami, śliwkami i żurawiną

Łatwe świąteczne ciasto podwójnie czekoladowe

Świąteczny piernik ze śliwkami kalifornijskimi i orzechami

Śląska świąteczna zupa piernikowa moczka

Piernik z suszoną żurawiną

Ryba po grecku z morelami

Piernik z bakaliami

Ryba w galarecie z imbirem, goździkami, kardamonem i śliwkami

Łatwy kompot z suszu z rodzynkami
