Dania mięsne

Pikantny kurczak z papryczkami jalapeno – idealnie rozgrzeje jesienią!

Regionalna kuchnia: Żelazne prażoki z duszoną karkówką

Udka gęsie duszone w sosie własnym

Leczo z kurczakiem

Wykwintne danie: Polędwica wołowa wędzona w zimnym dymie z borowikiem i ziemniakami

Na rozgrzanie: fasolka po bretońsku z papryką jalapeno

Faszerowane papryki na dwa sposoby

Polędwica w winie podana na płatach lasagne z pesto i z fasolką

Jak przyrządzić sos boloński? Przepis na przykładzie tagliatelle alla bolognese

Przepis na: Rosyjski kulebiak z wołowiną

Wątróbka drobiowa duszona z cebulą w szynce szwarcwaldzkiej

Udka z wątróbką i rozmarynem

Przepis na aromatyczny stek w mięcie

Azjatyckie przepisy Pascala Brodnickiego: Indyk słodko-kwaśny z gruszkami i z marchewką

Spaghetti z owocami morza

Cukinia nadziewana mięsem, pomidorami suszonymi i kaparami

Tortilla w stylu orientalnym – szybko i pysznie (2 przepisy!)

Przepis autorski Pascala Brodnickiego: Mini pulpeciki wołowe z imbirem w sosie sojowo-cytrynowym

Pilaw z indykiem i kurkami

Kurczak na słodko z mandarynkami i ananasem

Karkówka wieprzowa marynowana w piwie ciemnym

Przepis na comber jagnięcy z warzywny puree

Amerykańskie burgery z pieczarkami i sadzonym jajem

Kuskus z wieprzowiną i brzoskwiniami

Pulpety z tuńczyka i kaszy jaglanej z makaronem z cukinii

Marynowane piersi drobiowe w jogurcie z curry

Piersi kurczaka nadziewane bobem, zawijane w boczku

Gołąbki z kaszą jaglaną

Szaszłyki z karkówki z wędzonym boczkiem i suszoną śliwką
