Konfitura wiśniowa z migdałami prażonymi w karmelu

Konfitura wisniowa z migdalami

Składniki:

  • 1 kg  wydrylowanych wiśni
  • 1 opakowanie Konfitur-Fix DIAMANT
  • 500g Cukru białego DIAMANT (ilość sugerowana)
  • 100g migdałów
  • 50g cukru trzcinowy DIAMANT Dark Muscovado (do prażenia migdałów)

Przygotowanie:

Migdały posiekać i prażyć na suchej patelni przez minutę, dodać cukier trzcinowy, mieszać, aż się rozpuści i pokryje migdały. Zdjąć migdały z patelni, rozłożyć na papierze do pieczenia i gdy wystygną pokruszyć na małe kawałeczki. Wiśnie wymieszać z cukrem białym i Konfitur-Fix, przełożyć do rondla i doprowadzić do wrzenia, gotować 3 minuty, na końcu mieszając z prażonymi migdałami. Gorącą konfiturę przełożyć szybko do wyparzonych słoiczków i odwrócić na kilka minut do góry dnem. 5 minut i gotowe! Smacznego!

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (242 głosów, średnia: 4,67 z 5)
loading... zapisuję głos...