Kolorowe świderki z krewetkami, limonką i kolendrą

lkolorowe-świderki-z-krewetkami---fot.lubella

Czas przygotowania: 20 minut
Liczba porcji: dla 4 osób
Poziom trudności: łatwe

Składniki na danie: Kolorowe świderki z krewetkami, limonką i kolendrą

  • 400 g makaronu Lubella Świderki Tricolore nr 15
  • 200 g obranych surowych krewetek
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 limonki
  • 50 g masła
  • Mały kawałek imbiru
  • Olej
  • Sól, pieprz
  • Natka kolendry

Przygotowanie:

Makaron gotujemy według zaleceń producenta twardość al dente 8 minut, normale 10 minut.

Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy do niego krewetki, dodajemy posiekany imbir, czosnek oraz doprawiamy solą i pieprzem.

Następnie wyciskamy na krewetki sok z 1 limonki i masło – sos do dania jest już gotowy. Obtaczamy w nim przygotowany wcześniej makaron i przekładamy na talerze.

Potrawę posypujemy kolendrą i dodajemy ćwiartki limonki.

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (269 głosów, średnia: 4,59 z 5)
zapisuję głos...
Komentarze
  1. framboise  6 lipca 2016 12:02

    wyglada extra ! 🙂

    Odpowiedz
  2. martucha180  6 lipca 2016 12:21

    Nie dla mnie…

    Odpowiedz
  3. AnnStyl  6 lipca 2016 13:16

    Fajny przepis. Szybki i prosty. Kocham krewetki, ale osobiście wolę w panierce. Takimi w panierce mogę zajadać się bez ograniczenia. Ale tej zaprezentowanej potrawy w chętnie bym spróbowała, bo zapewne jest smaczna.

    Odpowiedz
  4. kasia87g  6 lipca 2016 13:59

    krewetki uwielbiam w każdej postaci i z każdymi dodatkami 🙂

    Odpowiedz
  5. macierzanka  6 lipca 2016 15:49

    Piękne i kolorowe danie.

    Odpowiedz
  6. MelaNika  6 lipca 2016 16:26

    Pyszne 🙂

    Odpowiedz
  7. Wusia  6 lipca 2016 18:29

    Prostota w najlepszym wydaniu.Mało pracy, niewiele składników , a jaki efekt! Uczta dla oczu i dla podniebienia i jeszcze moje ulubione krewetki z kluchami. Mniam, mniam…

    Odpowiedz
  8. as_sa  6 lipca 2016 19:00

    Wygląda przepysznie, tylko szkoda, że za krewetkami jakoś nie przepadam

    Odpowiedz
  9. xtina120  6 lipca 2016 22:54

    Ale to wygląda niezwykle apetycznie

    Odpowiedz
  10. hml  7 lipca 2016 12:41

    Mniam 🙂 dla mnie jak najbardziej 🙂

    Odpowiedz
  11. Magdalena.krp  7 lipca 2016 13:07

    Mniam.Uwielbiam krewetki.Świetne połączenie

    Odpowiedz
  12. Aneta  28 września 2016 12:29

    Rzadko jadam krewetki, ale przepis wydaje się wart wypróbowania 🙂

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany