Kolorowe świderki z krewetkami, limonką i kolendrą
Czas przygotowania: 20 minut
Liczba porcji: dla 4 osób
Poziom trudności: łatwe
Składniki na danie: Kolorowe świderki z krewetkami, limonką i kolendrą
- 400 g makaronu Lubella Świderki Tricolore nr 15
- 200 g obranych surowych krewetek
- 3 ząbki czosnku
- 2 limonki
- 50 g masła
- Mały kawałek imbiru
- Olej
- Sól, pieprz
- Natka kolendry
Przygotowanie:
Makaron gotujemy według zaleceń producenta twardość al dente 8 minut, normale 10 minut.
Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy do niego krewetki, dodajemy posiekany imbir, czosnek oraz doprawiamy solą i pieprzem.
Następnie wyciskamy na krewetki sok z 1 limonki i masło – sos do dania jest już gotowy. Obtaczamy w nim przygotowany wcześniej makaron i przekładamy na talerze.
Potrawę posypujemy kolendrą i dodajemy ćwiartki limonki.
Komentarze
wyglada extra ! 🙂
Nie dla mnie…
Fajny przepis. Szybki i prosty. Kocham krewetki, ale osobiście wolę w panierce. Takimi w panierce mogę zajadać się bez ograniczenia. Ale tej zaprezentowanej potrawy w chętnie bym spróbowała, bo zapewne jest smaczna.
krewetki uwielbiam w każdej postaci i z każdymi dodatkami 🙂
Piękne i kolorowe danie.
Pyszne 🙂
Prostota w najlepszym wydaniu.Mało pracy, niewiele składników , a jaki efekt! Uczta dla oczu i dla podniebienia i jeszcze moje ulubione krewetki z kluchami. Mniam, mniam…
Wygląda przepysznie, tylko szkoda, że za krewetkami jakoś nie przepadam
Ale to wygląda niezwykle apetycznie
Mniam 🙂 dla mnie jak najbardziej 🙂
Mniam.Uwielbiam krewetki.Świetne połączenie
Rzadko jadam krewetki, ale przepis wydaje się wart wypróbowania 🙂