Kolorowe świderki z krewetkami, limonką i kolendrą
Czas przygotowania: 20 minut
Liczba porcji: dla 4 osób
Poziom trudności: łatwe
Składniki na danie: Kolorowe świderki z krewetkami, limonką i kolendrą
- 400 g makaronu Lubella Świderki Tricolore nr 15
- 200 g obranych surowych krewetek
- 3 ząbki czosnku
- 2 limonki
- 50 g masła
- Mały kawałek imbiru
- Olej
- Sól, pieprz
- Natka kolendry
Przygotowanie:
Makaron gotujemy według zaleceń producenta twardość al dente 8 minut, normale 10 minut.
Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy do niego krewetki, dodajemy posiekany imbir, czosnek oraz doprawiamy solą i pieprzem.
Następnie wyciskamy na krewetki sok z 1 limonki i masło – sos do dania jest już gotowy. Obtaczamy w nim przygotowany wcześniej makaron i przekładamy na talerze.
Potrawę posypujemy kolendrą i dodajemy ćwiartki limonki.