Klasyczny śledź w śmietanie

Klasyczny śledź w śmietanie

Sledz-w-smietanie

Składniki:

  • – 8 płatów śledzi matiasów
  • – 350  ml kwaśnej śmietany 30l
  • – 2 Sosy sałatkowe do mizerii Knorr
  • – 1 cebula
  • – pół pęczka szczypiorku
  • – 1 jabłko

Sposób przygotowania:

  1. Śledzie wypłucz pod bieżącą wodą, następnie zalej zimną wodą z lodem i odstaw na 20 minut.
  2. Cebulę i obrane jabłko pokrój w drobną kosteczkę.
  3. Sos sałatkowy Knorr wymieszaj ze śmietaną.
  4. Dodaj do sosu pokrojoną cebulę i jabłko. Dokładnie wymieszaj.
  5. Śledzie odcedź i wysusz. Następnie pokrój w mniejsze kawałki i umieść w sosie śmietanowym. Odstaw do lodówki na 30 minut, aby się przegryzły. Podawaj posypane posiekanym szczypiorkiem.

 

 

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (211 głosów, średnia: 4,59 z 5)
zapisuję głos...
Komentarze
  1. szoszeni  17 lutego 2015 11:15

    W tym roku mam misje- naprawde zastosowac te przepisy

    Odpowiedz
  2. bbo  17 lutego 2015 12:24

    Śledzie w temacie środy popielcowej?

    Odpowiedz
  3. lilkawodna  17 lutego 2015 13:15

    W sam raz na post. Można teraz eksperymentować.

    Odpowiedz
  4. martucha180  17 lutego 2015 14:56

    Może śledzie w ananasie przekonają mnie do tej ryby…

    Odpowiedz
  5. Wusia  18 lutego 2015 10:02

    Śledź pod pierzynką jest świetny. Polecam wypróbowałam.

    Odpowiedz
  6. Kmakolagwa  2 marca 2015 18:17

    Uwielbiam śledzie pod każdą postacią.

    Odpowiedz
  7. raczek  11 marca 2016 20:34

    Super przepis lubię ryby a śledzie w szczególności, w takim zestawieniu śledzik może być codziennie, śledzie zdrowe… super smakują i łatwo się je przyrządza 🙂

    Odpowiedz
  8. Joanna007  12 czerwca 2016 18:55

    Z tymi sosami Knorr pewnie będzie maga słone… ale co kto lubi… Osobiście uwielbiam śledzia w śmietanie. Bardzo podoba mi się prezentacja dania.

    Odpowiedz
  9. sandra  10 sierpnia 2016 22:13

    Bardzo lubię śledzie, najbardziej te w sosie smietankowym lub koperkowym z cebulką. Mmm pycha

    Odpowiedz
  10. stokrotkapolna  28 października 2016 04:53

    Śledzie to moje ulubione ryby. Na wigilijnym stole podaję je w kilku wariantach. W śmietanie, w oliwce z warzywami, i sosie cary. Czasem szukam jakiegoś nowego pomysłu na śledzia,ale te trzy podaję zawsze.

    Odpowiedz
  11. Margaretkaw  6 lutego 2018 21:52

    To przepis na idealne danie że śledzi. Uwielbiam śledzie w śmietanie, ale nie robiłam nigdy z gotowymi sosami. Może kiedyś wypróbuję ten sposób, aby przekonać się czy będzie smakowało mojej rodzinie 🙂

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany