Klasyczny śledź w śmietanie

Klasyczny śledź w śmietanie

Sledz-w-smietanie

Składniki:

  • – 8 płatów śledzi matiasów
  • – 350  ml kwaśnej śmietany 30l
  • – 2 Sosy sałatkowe do mizerii Knorr
  • – 1 cebula
  • – pół pęczka szczypiorku
  • – 1 jabłko

Sposób przygotowania:

  1. Śledzie wypłucz pod bieżącą wodą, następnie zalej zimną wodą z lodem i odstaw na 20 minut.
  2. Cebulę i obrane jabłko pokrój w drobną kosteczkę.
  3. Sos sałatkowy Knorr wymieszaj ze śmietaną.
  4. Dodaj do sosu pokrojoną cebulę i jabłko. Dokładnie wymieszaj.
  5. Śledzie odcedź i wysusz. Następnie pokrój w mniejsze kawałki i umieść w sosie śmietanowym. Odstaw do lodówki na 30 minut, aby się przegryzły. Podawaj posypane posiekanym szczypiorkiem.

 

 

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (224 głosów, średnia: 4,59 z 5)
zapisuję głos...