Klasyczny śledź w śmietanie
Klasyczny śledź w śmietanie
Składniki:
- – 8 płatów śledzi matiasów
- – 350 ml kwaśnej śmietany 30l
- – 2 Sosy sałatkowe do mizerii Knorr
- – 1 cebula
- – pół pęczka szczypiorku
- – 1 jabłko
Sposób przygotowania:
- Śledzie wypłucz pod bieżącą wodą, następnie zalej zimną wodą z lodem i odstaw na 20 minut.
- Cebulę i obrane jabłko pokrój w drobną kosteczkę.
- Sos sałatkowy Knorr wymieszaj ze śmietaną.
- Dodaj do sosu pokrojoną cebulę i jabłko. Dokładnie wymieszaj.
- Śledzie odcedź i wysusz. Następnie pokrój w mniejsze kawałki i umieść w sosie śmietanowym. Odstaw do lodówki na 30 minut, aby się przegryzły. Podawaj posypane posiekanym szczypiorkiem.
Komentarze
W tym roku mam misje- naprawde zastosowac te przepisy
Śledzie w temacie środy popielcowej?
W sam raz na post. Można teraz eksperymentować.
Może śledzie w ananasie przekonają mnie do tej ryby…
Śledź pod pierzynką jest świetny. Polecam wypróbowałam.
Uwielbiam śledzie pod każdą postacią.
Super przepis lubię ryby a śledzie w szczególności, w takim zestawieniu śledzik może być codziennie, śledzie zdrowe… super smakują i łatwo się je przyrządza 🙂
Z tymi sosami Knorr pewnie będzie maga słone… ale co kto lubi… Osobiście uwielbiam śledzia w śmietanie. Bardzo podoba mi się prezentacja dania.
Bardzo lubię śledzie, najbardziej te w sosie smietankowym lub koperkowym z cebulką. Mmm pycha
Śledzie to moje ulubione ryby. Na wigilijnym stole podaję je w kilku wariantach. W śmietanie, w oliwce z warzywami, i sosie cary. Czasem szukam jakiegoś nowego pomysłu na śledzia,ale te trzy podaję zawsze.
To przepis na idealne danie że śledzi. Uwielbiam śledzie w śmietanie, ale nie robiłam nigdy z gotowymi sosami. Może kiedyś wypróbuję ten sposób, aby przekonać się czy będzie smakowało mojej rodzinie 🙂