Klasyczny śledź w śmietanie
Klasyczny śledź w śmietanie
Składniki:
- – 8 płatów śledzi matiasów
- – 350 ml kwaśnej śmietany 30l
- – 2 Sosy sałatkowe do mizerii Knorr
- – 1 cebula
- – pół pęczka szczypiorku
- – 1 jabłko
Sposób przygotowania:
- Śledzie wypłucz pod bieżącą wodą, następnie zalej zimną wodą z lodem i odstaw na 20 minut.
- Cebulę i obrane jabłko pokrój w drobną kosteczkę.
- Sos sałatkowy Knorr wymieszaj ze śmietaną.
- Dodaj do sosu pokrojoną cebulę i jabłko. Dokładnie wymieszaj.
- Śledzie odcedź i wysusz. Następnie pokrój w mniejsze kawałki i umieść w sosie śmietanowym. Odstaw do lodówki na 30 minut, aby się przegryzły. Podawaj posypane posiekanym szczypiorkiem.