Klasyczna i prosta: Sałatka Waldorf

Danie: Sałatka Waldorf opracowane zostało przez Krisa Jabłońskiego, szefa kuchni restauracji Boys Meat Girls na event Biura Rolnego Ambasady USA.

Sałatka Waldorf

Składniki na danie: Sałatka Waldorf

  • Jabłko kwaśne
  • Seler naciowy
  • Sałata lodowa
  • Orzechy włoskie
  • Żurawina suszona
  • Ser Blue
  • Majonez
  • Cytryna
  • Sól i pieprz

Przygotowanie

Jabłko kroimy w większą kostkę, seler na cienkie plasterki. W misce mieszamy jabłko, seler, żurawinę, orzechy, pokruszony ser Blue, majonez i cytrynę. Przyprawiamy solą i pieprzem. Serwujemy na sałacie lodowej.

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (236 głosów, średnia: 4,60 z 5)
zapisuję głos...
Komentarze
  1. martucha180  2 października 2015 11:57

    Chętnie spróbuję.

    Odpowiedz
  2. bbo  2 października 2015 11:58

    I na pewno pyszna.

    Odpowiedz
  3. martus2833  2 października 2015 16:24

    Fajna, zaskakująca propozycja.

    Odpowiedz
  4. macierzanka  2 października 2015 18:08

    Coś nowego warto spróbować.

    Odpowiedz
  5. Wusia  2 października 2015 18:12

    Klasyka sałatek.Warto wypróbować i zabłysnąć przed rodziną lub znajomymi.

    Odpowiedz
  6. Patriszia  2 października 2015 21:21

    Jednak nie dla mnie.

    Odpowiedz
  7. Żanett  2 października 2015 21:38

    Taka owocowo-warzywna propozycja 🙂

    Odpowiedz
  8. Jaworka  2 października 2015 22:12

    Na pewno bardzo smaczna

    Odpowiedz
  9. Justyna  3 października 2015 00:45

    Wygląda pysznie 🍲 😉

    Odpowiedz
  10. Justyna  3 października 2015 00:47

    Wygląda pysznie

    Odpowiedz
  11. lilkawodna  3 października 2015 02:17

    Ciekawe polaczenie smakow!

    Odpowiedz
  12. Coolturkajakaja  4 października 2015 15:49

    Koniecznie muszę wypróbować ten przepis!

    Odpowiedz
  13. Kmakolagwa  6 października 2015 16:19

    Nie przepadam za takimi połączeniami selera i jabłka.

    Odpowiedz
  14. Aneta  13 października 2015 10:46

    Ciekawy przepis.

    Odpowiedz
  15. linea  12 września 2016 19:39

    Uwielbiam sałatki, a takiej jeszcze nie jadłam, byłaby idealna do pracy.

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany