Klasyczna i prosta: Sałatka Waldorf
Danie: Sałatka Waldorf opracowane zostało przez Krisa Jabłońskiego, szefa kuchni restauracji Boys Meat Girls na event Biura Rolnego Ambasady USA.
Składniki na danie: Sałatka Waldorf
- Jabłko kwaśne
- Seler naciowy
- Sałata lodowa
- Orzechy włoskie
- Żurawina suszona
- Ser Blue
- Majonez
- Cytryna
- Sól i pieprz
Przygotowanie
Jabłko kroimy w większą kostkę, seler na cienkie plasterki. W misce mieszamy jabłko, seler, żurawinę, orzechy, pokruszony ser Blue, majonez i cytrynę. Przyprawiamy solą i pieprzem. Serwujemy na sałacie lodowej.
Komentarze
Chętnie spróbuję.
I na pewno pyszna.
Fajna, zaskakująca propozycja.
Coś nowego warto spróbować.
Klasyka sałatek.Warto wypróbować i zabłysnąć przed rodziną lub znajomymi.
Jednak nie dla mnie.
Taka owocowo-warzywna propozycja 🙂
Na pewno bardzo smaczna
Wygląda pysznie 🍲 😉
Wygląda pysznie
Ciekawe polaczenie smakow!
Koniecznie muszę wypróbować ten przepis!
Nie przepadam za takimi połączeniami selera i jabłka.
Ciekawy przepis.
Uwielbiam sałatki, a takiej jeszcze nie jadłam, byłaby idealna do pracy.