Kieszonki z grillowaną cukinią

To przepyszne danie – kieszonki z grillowaną cukinią z pewnością zostaną pozytywnie zapamiętane przez wszystkich twoich gości,

Kieszonki z grillowaną cukiniąSkładniki na danie – kieszonki z grillowaną cukinią:

na tortillę:

1 op. Tortilli Si Mexico! Delecta (4 sztuki)

1/3 op. Przyprawy do mięs Si Mexico! Delecta

2 cukinie

2 łyżki oleju

na  sos czosnkowy:

1/2 opakowania jogurtu naturalnego

2 ząbki czosnku

3 łyżki majonezu

pieprz, sól, szczypta koperku

Sposób przygotowania:

Cukinię pokrój w grubsze plastry, przełóż do miski, dodaj olej i przyprawę do mięs Si Mexico, dobrze wymieszaj. Nakładaj bezpośrednio na rozgrzany grill. Grilluj z każdej strony po kilka minut do uzyskania ciemniejszych pasków. Tortille posmaruj sosem czosnkowym, ułóż grillowaną cukinie, zwiń w rulon lub kieszonkę i grilluj z obu stron, aż staną się lekko chrupiące i ciepłe.

Cukinia nadziewana mięsem, pomidorami suszonymi i kaparami

Cukinia nadziewana mięsem, pomidorami suszonymi i kaparami

Ilość porcji: 4 Składniki na danie: Cukinia nadziewana mięsem, pomidorami suszonymi i kaparami  · 2 średnie cukinie · 500 g mięsa mielonego wołowego · 1 słoik pomidorów suszonych marki Ponti · 1 słoiczek kaparów marki Ponti

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (145 głosów, średnia: 4,56 z 5)
zapisuję głos...
Komentarze
  1. lilkawodna  29 kwietnia 2014 15:05

    Sezon grillowy juz się zaczął także przepis jak znalazł.

    Odpowiedz
  2. bbo  29 kwietnia 2014 21:27

    Super przepis. Zdrowy i niebanalny.

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany