Kiełbasa w cieście quattro formaggi – ciekawy przepis we włoskim stylu

kielbasa_ze_swiniobicia_w_ciescie_quattro_formaggi

Składniki na 4 porcje dania: Kiełbasa w cieście quattro formaggi 

400 g Kiełbasa ze świniobicia Madej Wróbel
4 sztuki Jajka
100 g Mąka
100 g Ser żółty
125 g Camembert
100 g Lazur
50 g Grana Padano
1 sztuka Pomidor
Bazylia
Sól, pieprz
Olej

 

Przygotowanie:

W pierwszej kolejności podziel kiełbasę w słupki. Potem smaż jej kawałki do momentu, aż poczujesz mocny zapach. Zostaw kiełbasę do wystudzenia. W międzyczasie wymieszaj w dużej misce jajka i mąkę, następnie dodaj starty ser żółty oraz pokruszony camembert i lazur. Gdy już to zrobisz, zanurzaj kiełbaski w przygotowanym cieście. Nabieraj kiełbaski łyżką wraz ze sporą ilością ciasta i smaż na złoto. Ułóż na półmisku, posyp grana padano i udekoruj listkami bazylii oraz pomidorem.

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (149 głosów, średnia: 4,61 z 5)
zapisuję głos...
Komentarze
  1. framboise  26 stycznia 2016 10:24

    wyglada…ciekawie :p

    Odpowiedz
  2. Aneta  26 stycznia 2016 11:30

    Ciekawie wygląda, ale chyba zbyt wymyślne jak dla mnie 😀

    Odpowiedz
  3. bbo  26 stycznia 2016 11:50

    Ja wolę bardzie „przyziemne” jedzenie.

    Odpowiedz
  4. Wusia  26 stycznia 2016 14:44

    Czy aby zdjęcie nie dotyczyło innego przepisu?sam przepis ciekawy.

    Odpowiedz
  5. martus2833  26 stycznia 2016 14:58

    Myślę, że kiełbasa z innego świniobicia też się nada

    Odpowiedz
  6. Jaworka  26 stycznia 2016 15:39

    Chyba parówki można nawet w ten sposób zrobić fajny pomysl

    Odpowiedz
  7. Żanett  26 stycznia 2016 23:24

    Chyba dużo musiałabym zjeść, aby się najeść :p

    Odpowiedz
  8. lilkawodna  27 stycznia 2016 10:03

    Oryginalnie

    Odpowiedz
  9. Wusia  27 stycznia 2016 10:49

    Czy to aby prawidłowe zdjęcie do tego przepisu?

    Odpowiedz
  10. Patriszia  28 stycznia 2016 10:20

    Chyba nie chciałoby mi się tego robić;p

    Odpowiedz
  11. Wusia  29 stycznia 2016 19:14

    Czy to aby właściwe zdjęcie do tego przepisu?

    Odpowiedz
  12. ava  6 lutego 2016 11:51

    Ale ładnie wygląda 🙂

    Odpowiedz
  13. Anita  15 lutego 2016 19:58

    no nie powiem, przepis dosyć ciekawy 😉

    Odpowiedz
  14. efffciaa  25 marca 2016 18:00

    Przepis z całą pewnością bardzo ciekawy , jak i niecodzienny . Wyglądają bardzo ciekawie , chociaż byłam we Włoszech razy kilka nie spotkałam się tam z tym daniem 🙂

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany