Kiełbasa w cieście quattro formaggi – ciekawy przepis we włoskim stylu
Składniki na 4 porcje dania: Kiełbasa w cieście quattro formaggi
400 g Kiełbasa ze świniobicia Madej Wróbel
4 sztuki Jajka
100 g Mąka
100 g Ser żółty
125 g Camembert
100 g Lazur
50 g Grana Padano
1 sztuka Pomidor
Bazylia
Sól, pieprz
Olej
Przygotowanie:
W pierwszej kolejności podziel kiełbasę w słupki. Potem smaż jej kawałki do momentu, aż poczujesz mocny zapach. Zostaw kiełbasę do wystudzenia. W międzyczasie wymieszaj w dużej misce jajka i mąkę, następnie dodaj starty ser żółty oraz pokruszony camembert i lazur. Gdy już to zrobisz, zanurzaj kiełbaski w przygotowanym cieście. Nabieraj kiełbaski łyżką wraz ze sporą ilością ciasta i smaż na złoto. Ułóż na półmisku, posyp grana padano i udekoruj listkami bazylii oraz pomidorem.
wyglada…ciekawie :p
Ciekawie wygląda, ale chyba zbyt wymyślne jak dla mnie 😀
Ja wolę bardzie „przyziemne” jedzenie.
Czy aby zdjęcie nie dotyczyło innego przepisu?sam przepis ciekawy.
Myślę, że kiełbasa z innego świniobicia też się nada
Chyba parówki można nawet w ten sposób zrobić fajny pomysl
Chyba dużo musiałabym zjeść, aby się najeść :p
Oryginalnie
Czy to aby prawidłowe zdjęcie do tego przepisu?
Chyba nie chciałoby mi się tego robić;p
Czy to aby właściwe zdjęcie do tego przepisu?
Ale ładnie wygląda 🙂
no nie powiem, przepis dosyć ciekawy 😉
Przepis z całą pewnością bardzo ciekawy , jak i niecodzienny . Wyglądają bardzo ciekawie , chociaż byłam we Włoszech razy kilka nie spotkałam się tam z tym daniem 🙂