Kiełbasa w cieście quattro formaggi – ciekawy przepis we włoskim stylu
Składniki na 4 porcje dania: Kiełbasa w cieście quattro formaggi
400 g Kiełbasa ze świniobicia Madej Wróbel
4 sztuki Jajka
100 g Mąka
100 g Ser żółty
125 g Camembert
100 g Lazur
50 g Grana Padano
1 sztuka Pomidor
Bazylia
Sól, pieprz
Olej
Przygotowanie:
W pierwszej kolejności podziel kiełbasę w słupki. Potem smaż jej kawałki do momentu, aż poczujesz mocny zapach. Zostaw kiełbasę do wystudzenia. W międzyczasie wymieszaj w dużej misce jajka i mąkę, następnie dodaj starty ser żółty oraz pokruszony camembert i lazur. Gdy już to zrobisz, zanurzaj kiełbaski w przygotowanym cieście. Nabieraj kiełbaski łyżką wraz ze sporą ilością ciasta i smaż na złoto. Ułóż na półmisku, posyp grana padano i udekoruj listkami bazylii oraz pomidorem.