Kefir Bieluch – źródło białka, witamin i minerałów

Kefir, chociaż przywędrował do Europy z Kaukazu, na dobre zadomowił się na polskich stołach. Gęsty, kwaskowaty i orzeźwiający – czyli taki, jak powinien być – jest właśnie kefir Bieluch.

kefir-bieluch

Spośród wszystkich przetworów mlecznych, kefir posiada najwyżej cenione wartości odżywcze. Uważany jest za produkt dietetyczny. Przede wszystkim jest napojem bogatym w łatwo przyswajalne białko. Dostarcza nam także cennych witamin głównie z grupy B, ale również A, D, K oraz minerałów, jak choćby wapń, magnez czy fosfor.

Dobrej jakości kefir – taki jak Bieluchzwiększa wydzielanie enzymów trawiennych, dzięki czemu reguluje proces trawienia i katalizuje przyswajanie białka oraz wapnia. Kefiru Bieluch nie powinno zabraknąć w jadłospisie osób cierpiących na nadciśnienie tętnicze
i podwyższony poziom cholesterolu we krwi. Zapobiega chorobom cywilizacyjnym.

Kefir Bieluch zawiera żywe kultury bakterii probiotycznych: Lactobacillus acidophilus           i Bifidobacterium. Dzięki tym bakteriom osłania nasz przewód pokarmowy przed wnikaniem wirusów i bakterii do organizmu. Jest nieodzowny podczas rekonwalescencji po antybiotykoterapii.

Kefir Bieluch ma w składzie koncentrat białek serwatkowych, które są najcenniejszymi białkami w diecie człowieka. Są niezastąpione w profilaktyce nowotworowej.

Oprócz wartości odżywczych i zdrowotnych, kefir Bieluch wyróżnia także naturalny smak, odpowiednia gęstość i delikatna kwaskowatość. Na pewno przypadnie do gustu każdemu smakoszowi tego rodzaju napojów.

Bieluchowy kefir doskonale sprawdza się również w kuchni. Wspaniale smakuje z młodymi ziemniakami. Jest niezastąpionych składnikiem niektórych wypieków, a wykorzystany do ciasta naleśnikowego nadaje mu lekkości.

 

Objętość: 200 g lub 400 g

Cena: 1,20 zł / 200 g, 2,00 zł / 400 g

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (78 głosów, średnia: 4,47 z 5)
zapisuję głos...
Komentarze
  1. bbo  14 stycznia 2015 19:22

    I źródło dobrego smaku 🙂

    Odpowiedz
  2. lilkawodna  15 stycznia 2015 06:40

    Bardzo ważne jest spożywanie białka w każdej zdrowej diecie.

    Odpowiedz
  3. marcia7  17 stycznia 2015 23:21

    Bieluch zawsze najsmaczniejszy

    Odpowiedz
  4. girlblack  9 marca 2015 20:01

    Smaczny 🙂

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany