Przepis na doskonałe Cappucino i Caresse

Jak rozpocząć początek tygodnia z klasą? Poczuć orzeźwienie? Budzimy się znudzeni, a zaraz trzeba iść do pracy… Co wtedy?

doskonałe Cappucino

fot. pixabay.com

 

A może kawa? Oto przepisy, które polecamy.

 

Cappucino

– 1/2 do 2/3 (zależnie od upodobań) kawy espresso.
– kilka kawałków czekolady (tutaj również zależnie od upodobań gorzka lub słodka)
– pół szklanki mleka

Przygotowanie: Zaparzyć 1/2 lub 2/3 filiżanki kawy (jeżeli chcemy można ją posłodzić). W między czasie podgrzać mleko, tak żeby piana była przyjemnie ciepła, podgrzane mleko zmiksować. Kiedy zacznie się pienić zalać kawę pianą. Teraz pozostaje nam już tylko zetrzeć kawałek czekolady i posypać nią pianę.

Caresse

Przepis jest banalnie prosty, natomiast smak bardzo przyjemny dla podniebienia.
Przygotowanie: Pół filiżanki kawy (można spróbować także z kawą espresso) dopełnić gorącym mlekiem i posłodzić.

Smacznego 😉

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (140 głosów, średnia: 4,54 z 5)
zapisuję głos...
Komentarze
  1. Masza  14 lipca 2013 18:58

    Preferuję kawę z mlekiem,ale nie w takich ilościach.Caresse nawet nie spróbuję,ponieważ w ogóle nie słodzę.

    Odpowiedz
  2. girlblack  16 kwietnia 2015 20:51

    jak dla mnie czysta czarna najlepsza:)

    Odpowiedz
  3. stokrotkapolna  7 kwietnia 2017 11:39

    Piję i czarną i białą, ale bez cukru. No faktycznie ciekawy ten artykuł.Można poznać kulturę innych krajów.Ale nasze zwyczaje są dla mnie najmilsze.Zmiany i owszem,można jakieś wprowadzać, ale tradycja musi być.

    Odpowiedz
  4. Monika  26 lutego 2018 10:00

    Uwielbiam 😉

    Odpowiedz
  5. J  27 kwietnia 2018 09:25

    coś dla kawoszy

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany