Kasza z grzybami
Akosh Kallay – szef kuchni Knorr na Węgrzech i w Czechach prezentuje:
Kasza z grzybami – KUBA
Czas gotowania: 60 minut
Ilość porcji: 4
Składniki:
- 100 g suszonych grzybów
- 2 cebule drobno pokrojone
- 100 ml oleju
- 2 kostki Przyprawy w Mini kostkach Czosnek Knorr
- 200 g kaszy jęczmiennej
- 200 ml wody
- 1 łyżeczka majeranku
- 1 liść laurowy
- ½ łyżeczki pieprzu
- 2 kostki Bulionu na włoszczyźnie Knorr
Sposób przygotowania:
Namocz grzyby w ciepłej wodzie, a następnie pokrój je na małe kawałki. Cebule podsmaż w garnku na oleju, dodaj grzyby i Przyprawę w Mini kostkach Czosnek Knorr. Smaż chwilę razem. Dodaj kaszę, zalej wodą, dodaj majeranek, liść laurowy, pieprz i kostki Bulionu na włoszczyźnie Knorr. Całość doprowadź do wrzenia, następnie przełóż do żaroodpornego naczynia. Przykryte naczynie wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz, aż kasza zupełnie „wypije wodę” i stanie się miękka i sucha.