Przepis na: Karp oblany masłem

karp oblany maslem knorr

Czas przygotowania: 30 minut

Ilość osób: 3 osób

Składniki na danie – Karp oblany masłem :

  • 1 średni karp
  • szczypta soli
  • 12 dag masła
  • 1 cytryna
  • 1 pietruszka
  • 1 mały seler
  • 1 mały por
  • 1 marchewka
  • 1 cebula
  • 1 kostka Bulionu na włoszczyźnie Knorr

Sposób przygotowania:

1. Karpia podziel na dzwonka, natrzyj solą i pozostaw na godzinę w chłodnym miejscu.

2. W naczyniu do gotowania ryb ugotuj wywar z warzyw i kostki Bulionu na włoszczyźnie Knorr.

3. Włóż do wrzątku karpia. Wywar możesz lekko skropić sokiem z cytryny. Gotuj do miękkości na bardzo małym ogniu.

4. Ostrożnie wyjmij, ułóż na półmisku, udekoruj pokrojonymi w talarki warzywami korzeniowymi, plastrami cytryny i zieleniną.

5. Gorącą potrawę polej lekko zrumienionym lub roztopionym masłem. Można do polewania zużyć również masło służące wcześniej do smażenia karpia.

 

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (145 głosów, średnia: 4,25 z 5)
zapisuję głos...