Przepis na: Karp oblany masłem

karp oblany maslem knorr

Czas przygotowania: 30 minut

Ilość osób: 3 osób

Składniki na danie – Karp oblany masłem :

  • 1 średni karp
  • szczypta soli
  • 12 dag masła
  • 1 cytryna
  • 1 pietruszka
  • 1 mały seler
  • 1 mały por
  • 1 marchewka
  • 1 cebula
  • 1 kostka Bulionu na włoszczyźnie Knorr

Sposób przygotowania:

1. Karpia podziel na dzwonka, natrzyj solą i pozostaw na godzinę w chłodnym miejscu.

2. W naczyniu do gotowania ryb ugotuj wywar z warzyw i kostki Bulionu na włoszczyźnie Knorr.

3. Włóż do wrzątku karpia. Wywar możesz lekko skropić sokiem z cytryny. Gotuj do miękkości na bardzo małym ogniu.

4. Ostrożnie wyjmij, ułóż na półmisku, udekoruj pokrojonymi w talarki warzywami korzeniowymi, plastrami cytryny i zieleniną.

5. Gorącą potrawę polej lekko zrumienionym lub roztopionym masłem. Można do polewania zużyć również masło służące wcześniej do smażenia karpia.

 

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (126 głosów, średnia: 4,27 z 5)
zapisuję głos...
Komentarze
  1. martucha180  19 grudnia 2015 17:42

    Wygląda smakowicie.

    Odpowiedz
  2. nungal  8 września 2016 13:50

    chyba jednak nie skuszę się na taką opcję

    Odpowiedz
  3. Jaworka  5 listopada 2020 18:04

    Chętnie skorzystam z tych przepisów bo karpia mam dość tylko pomysłów na jego robienie już brak

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany