Egzotyczny drink na Sylwester i karnawał
Ten oryginalny przepis na egzotyczny drink z pewnością pozwoli Ci spojrzeć na świat pod innym kątem
Rozsmakuj się egzotycznym drinkiem o iście karaibskim smaku. Ten przepyszny i słodki napój na bazie ananasa, kokosu i rumu jest bardzo lubiany szczególnie przez kobiety. Oprócz rozkosznego smaku koktajl także pięknie wygląda. Podawany w atrakcyjnym szkle i bursztynowym mieszadełkiem Kandisstick tworzy nieodpartą pokusę. Przedstawiamy przepis na egzotyczny drink.
Składniki drinka:
- 40g Cukru trzcinowego DIAMANT Dry Demerara
- 250g mleka kokosowego
- 150g jasnego rumu
- 200g świeżego ananasa
- 100g kostek lodu
Dekoracja:
- Kandisstick DIAMANT bursztynowy
- 4 kawałki ananasa
Wykonanie przepisu:
Cukier trzcinowy, mleko kokosowe, rum, ananas i kostki lodu umieścić w stacjonarnym blendrze lub robocie kuchennym. Miksować przez około 1 minutę, do momentu powstania jednolitej masy. Przelać do czterech wysokich szklanek. Można udekorować kawałkami ananasa. Podawać z Kandisstickami DIAMANT do dekoracji i możliwości indywidualnego dosłodzenia drinków.