Karmelowa ryba zapiekana z brokułami

Karmelowa ryba zapiekana z brokułami

Karmelowa ryba zapiekana z brokułami – Składniki:

  • 0,7 kg białej ryby morskiej
  • 1 brokuł
  • 1 średni por
  • 1 pęczek koperku
  • Sos koperkowy Tarsmak
  • 0,5 szklanki cukru
  • 2 łyżki oliwy

Wykonanie:

Pora pociąć grubo, podsmażyć na oliwie i wyłożyć do żaroodpornego naczynia. Położyć na nim pokrojoną w cząstki surową rybę i posypać grubo zmielonym pieprzem. Z cukru zrobić na patelni  karmel i wylać na rybę. Różyczki brokułu lekko podsmażyć na odrobinie oliwy i również wyłożyć na rybę. Piec w piekarniku w temperaturze 180°C około 50 minut. Danie polać Sosem koperkowym Tarsmak. Potrawy nie solimy!

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (189 głosów, średnia: 4,38 z 5)
zapisuję głos...
Komentarze
  1. Black  10 grudnia 2012 13:42

    Mniam już się nie mogę doczekać rybnego wypasu, a karpia to uwielbiam i nie zamierzam od niego odpoczywać o nie!:-)

    Odpowiedz
  2. as_sa  26 kwietnia 2014 22:37

    Nie umiem przyrządzać ale ryby lubię

    Odpowiedz
  3. Kmakolagwa  25 maja 2015 10:52

    Pycha!

    Odpowiedz
  4. lilkawodna  27 lipca 2015 22:18

    Ryby są pyszne.

    Odpowiedz
  5. Agnieszka  14 grudnia 2015 17:22

    Pychotka

    Odpowiedz
  6. efffciaa  3 kwietnia 2016 21:47

    Uwielbiam rybki w każdej postaci , jednak nie wszystkie ryby mi smakują 🙂 ALe bardzo uniwersalny przepis , który można zastosować do przyrządzenia każdej rybki .

    Odpowiedz
  7. Anna Turek  13 grudnia 2016 15:48

    Taka rybka na pewno zasmakuje mojej rodzinie przy stole wigilijnym

    Odpowiedz
  8. AnnStyl  25 grudnia 2016 21:09

    No powiem, że na zdjęciu ta ryba prezentuje się świetnie. A z tym karmelem może być ciekawe połączenie. Domyślam się, że dzięki temu karmelowi zrobi się cudownie chrupiąca skorupka na rybie. Chętnie bym spróbowała tego kawałeczka ryby.

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany