Karmelowa ryba zapiekana z brokułami
Karmelowa ryba zapiekana z brokułami – Składniki:
- 0,7 kg białej ryby morskiej
- 1 brokuł
- 1 średni por
- 1 pęczek koperku
- Sos koperkowy Tarsmak
- 0,5 szklanki cukru
- 2 łyżki oliwy
Wykonanie:
Pora pociąć grubo, podsmażyć na oliwie i wyłożyć do żaroodpornego naczynia. Położyć na nim pokrojoną w cząstki surową rybę i posypać grubo zmielonym pieprzem. Z cukru zrobić na patelni karmel i wylać na rybę. Różyczki brokułu lekko podsmażyć na odrobinie oliwy i również wyłożyć na rybę. Piec w piekarniku w temperaturze 180°C około 50 minut. Danie polać Sosem koperkowym Tarsmak. Potrawy nie solimy!
Komentarze
Mniam już się nie mogę doczekać rybnego wypasu, a karpia to uwielbiam i nie zamierzam od niego odpoczywać o nie!:-)
Nie umiem przyrządzać ale ryby lubię
Pycha!
Ryby są pyszne.
Pychotka
Uwielbiam rybki w każdej postaci , jednak nie wszystkie ryby mi smakują 🙂 ALe bardzo uniwersalny przepis , który można zastosować do przyrządzenia każdej rybki .
Taka rybka na pewno zasmakuje mojej rodzinie przy stole wigilijnym
No powiem, że na zdjęciu ta ryba prezentuje się świetnie. A z tym karmelem może być ciekawe połączenie. Domyślam się, że dzięki temu karmelowi zrobi się cudownie chrupiąca skorupka na rybie. Chętnie bym spróbowała tego kawałeczka ryby.