Karmelowa ryba zapiekana z brokułami

Karmelowa ryba zapiekana z brokułami

Karmelowa ryba zapiekana z brokułami – Składniki:

  • 0,7 kg białej ryby morskiej
  • 1 brokuł
  • 1 średni por
  • 1 pęczek koperku
  • Sos koperkowy Tarsmak
  • 0,5 szklanki cukru
  • 2 łyżki oliwy

Wykonanie:

Pora pociąć grubo, podsmażyć na oliwie i wyłożyć do żaroodpornego naczynia. Położyć na nim pokrojoną w cząstki surową rybę i posypać grubo zmielonym pieprzem. Z cukru zrobić na patelni  karmel i wylać na rybę. Różyczki brokułu lekko podsmażyć na odrobinie oliwy i również wyłożyć na rybę. Piec w piekarniku w temperaturze 180°C około 50 minut. Danie polać Sosem koperkowym Tarsmak. Potrawy nie solimy!

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (198 głosów, średnia: 4,40 z 5)
zapisuję głos...