Karkówka z grilla z curry i sosem jogurtowym

Karkówka-z-grilla-z-curry-i-sosem-jogurtowym

Składniki na danie karkówka z grilla z curry i sosem jogurtowym:

  • – 1 kg karkówki
  • – Przyprawa Grill Karkówka Knorr
  • – 1 łyżka curry w proszku
  • – 1 szklanka jogurtu naturalnego
  • – 1 ząbek czosnku
  • – pęczek świeżej kolendry
  • – 1 limonka
  • – 100 ml oleju

Sposób przygotowania:

  1. Mięso umyj, osusz i pokrój w plastry o grubości 1 cm.
  2. W miseczce wymieszaj przyprawę Knorr, curry oraz olej. Gotową marynatą posmaruj każdy z kawałków mięsa, a następnie odstaw na 20-30 minut w chłodne miejsce.
  1. W oddzielnej miseczce wymieszaj jogurt wraz z posiekanym czosnkiem oraz kolendrą. Dodaj sok z limonki. Sos dopraw do smaku.
  1. Zamarynowane steki smaż po 8 minut z każdej strony na rozgrzanym grillu. Serwuj z przygotowanym sosem.

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (146 głosów, średnia: 4,54 z 5)
zapisuję głos...
Komentarze
  1. Anita  29 kwietnia 2015 12:03

    mmm, soczyście wygląda!

    Odpowiedz
  2. macierzanka  29 kwietnia 2015 13:03

    Apetycznie wygląda, warto zrobić.

    Odpowiedz
  3. martucha180  29 kwietnia 2015 13:15

    Coś dla mojej rodzinki.

    Odpowiedz
  4. bbo  29 kwietnia 2015 14:30

    Taka karkóweczka z grillowaną cukinią – palce lizać 🙂

    Odpowiedz
  5. lilkawodna  29 kwietnia 2015 15:22

    Kolejny fajny przepis na grilla.

    Odpowiedz
  6. Zanett  29 kwietnia 2015 22:01

    Uwielbiam karkówkę z grilla 😀

    Odpowiedz
  7. Wusia  30 kwietnia 2015 09:25

    Pychota, do tego dobra surówka i majówkę czas zacząć.

    Odpowiedz
  8. Kmakolagwa  30 kwietnia 2015 19:34

    Przepis w sam raz na długi, majówkowy weekend.

    Odpowiedz
  9. AnnaKwasniak  30 kwietnia 2015 20:28

    Oł… mniam! Już się nie mogę doczekać pierwszego w tym sezonie grilla

    Odpowiedz
  10. Ewelina  9 maja 2015 22:26

    no no…….. chyba zrobie

    Odpowiedz
  11. efffciaa  8 kwietnia 2016 11:09

    Kocham sezon grillowy i uwielbiam karkówkę z grilla , już wielokrotnie ją robiłam – nawet według tego przepisu – jest pyszna 🙂 Pod warunkiem oczywiście , że się kupi w miarę chude mięso 🙂

    Odpowiedz
  12. joanna252  16 sierpnia 2016 08:30

    Kolejny smaczny przepis 🙂

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany