Karkówka z grilla z curry i sosem jogurtowym
Składniki na danie karkówka z grilla z curry i sosem jogurtowym:
- – 1 kg karkówki
- – Przyprawa Grill Karkówka Knorr
- – 1 łyżka curry w proszku
- – 1 szklanka jogurtu naturalnego
- – 1 ząbek czosnku
- – pęczek świeżej kolendry
- – 1 limonka
- – 100 ml oleju
Sposób przygotowania:
- Mięso umyj, osusz i pokrój w plastry o grubości 1 cm.
- W miseczce wymieszaj przyprawę Knorr, curry oraz olej. Gotową marynatą posmaruj każdy z kawałków mięsa, a następnie odstaw na 20-30 minut w chłodne miejsce.
- W oddzielnej miseczce wymieszaj jogurt wraz z posiekanym czosnkiem oraz kolendrą. Dodaj sok z limonki. Sos dopraw do smaku.
- Zamarynowane steki smaż po 8 minut z każdej strony na rozgrzanym grillu. Serwuj z przygotowanym sosem.