Przepis na: Karaibska zupa ziołowa
Składniki na danie: Karaibska zupa ziołowa
- 500 g szpinaku
- ½ ząbka drobno posiekanego czosnku
- 375 g okry lub jarmużu
- 500 ml filtrowanej wody BRITA
- 2 szalotki
- 125 g krewetek
- 1 łyżka stołowa pokrojonej natki pietruszki
- 1 łyżka stołowa skórki pomarańczowej
- suszony tymianek, sól i pieprz – do smaku
Przygotowanie:
Podduś wszystkie składniki (poza szpinakiem i krewetkami) pod przykryciem, w dużym garnku, na małym ogniu, przez około godzinę. Dodaj szpinak około 10 minut przed zakończeniem duszenia. Wymieszaj zupę. Pokrój krewetki i dodaj je do garnka, gotuj jeszcze przez 3 minuty. Dopraw solą oraz pieprzem do smaku, podawaj tuż po przyrządzeniu.
Zobacz także: Grillowane ziołowe krewetki
Komentarze
Świetny przepis. Chętnie wypróbuje.
Może spróbuję….
Oryginalnie. A karainska w nazwie już zachęca.
z pewnością to jest bomba zdrowotna
Właśnie robię i nie mogę się doczekać na efekt finalny:)
Ciekawy przepis, choć ja wyrzuciłabym krewetki, bo nie przepadam 😉
Jakoś tego nie widzę…:)
I detox przy okazji 😀
Ciekawe jak to smakuje 🙂 Obawiam się że to nie dla mnie ;p
Kiedyś jadłam w restauracji krem ze szpinaku,bardzo mi smakował więc wypróbuję ten przepis.
Brzmi smacznie
Raczej nie zachęca wyglądem ale po opisie mogłabym spróbować.
Pychotka!
Jestem ciekawa smaku 🙂
Też jestem ciekawa jak to smakuje. Nigdy jeszcze nie jadłam krewetek, a większość się nimi zachwyca. Czas by byłi na mnie , żeby spróbować tych owoców morza.
Ale jednak jestem tradycjonalistką, wolę kuchnię polską. No faktycznie ciekawy ten artykuł Zupka na pewno smaczna..Można poznać kulturę innych krajów.Ale nasze zwyczaje są dla mnie najmilsze.Zmiany i owszem,można jakieś wprowadzać, ale tradycja musi być.