Przepis na: Karaibska zupa ziołowa

Karaibska zupa ziołowa

Składniki na danie: Karaibska zupa ziołowa

  • 500 g szpinaku
  • ½ ząbka drobno posiekanego czosnku
  • 375 g okry lub jarmużu
  • 500 ml filtrowanej wody BRITA
  • 2 szalotki
  • 125 g krewetek
  • 1 łyżka stołowa pokrojonej natki pietruszki
  • 1 łyżka stołowa skórki pomarańczowej
  • suszony tymianek, sól i pieprz – do smaku

 

Przygotowanie:

Podduś wszystkie składniki (poza szpinakiem i krewetkami) pod przykryciem, w dużym garnku, na małym ogniu, przez około godzinę. Dodaj szpinak około 10 minut przed zakończeniem duszenia. Wymieszaj zupę. Pokrój krewetki i dodaj je do garnka, gotuj jeszcze przez 3 minuty. Dopraw solą oraz pieprzem do smaku, podawaj tuż po przyrządzeniu.

 

Zobacz także: Grillowane ziołowe krewetki

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (198 głosów, średnia: 4,73 z 5)
zapisuję głos...
Komentarze
  1. Kmakolagwa  15 czerwca 2015 09:35

    Świetny przepis. Chętnie wypróbuje.

    Odpowiedz
  2. martucha180  15 czerwca 2015 10:08

    Może spróbuję….

    Odpowiedz
  3. lilkawodna  15 czerwca 2015 13:20

    Oryginalnie. A karainska w nazwie już zachęca.

    Odpowiedz
  4. Hidari11  15 czerwca 2015 13:23

    z pewnością to jest bomba zdrowotna

    Odpowiedz
  5. luko  15 czerwca 2015 14:30

    Właśnie robię i nie mogę się doczekać na efekt finalny:)

    Odpowiedz
  6. Aneta  15 czerwca 2015 14:42

    Ciekawy przepis, choć ja wyrzuciłabym krewetki, bo nie przepadam 😉

    Odpowiedz
  7. Żanett  15 czerwca 2015 21:25

    Jakoś tego nie widzę…:)

    Odpowiedz
  8. bbo  15 czerwca 2015 21:55

    I detox przy okazji 😀

    Odpowiedz
  9. Patriszia  16 czerwca 2015 07:34

    Ciekawe jak to smakuje 🙂 Obawiam się że to nie dla mnie ;p

    Odpowiedz
  10. Wusia  16 czerwca 2015 07:45

    Kiedyś jadłam w restauracji krem ze szpinaku,bardzo mi smakował więc wypróbuję ten przepis.

    Odpowiedz
  11. luna341  25 czerwca 2015 21:13

    Brzmi smacznie

    Odpowiedz
  12. scrabble  14 sierpnia 2015 19:56

    Raczej nie zachęca wyglądem ale po opisie mogłabym spróbować.

    Odpowiedz
  13. Agnieszka  2 listopada 2015 13:17

    Pychotka!

    Odpowiedz
  14. joanna252  21 stycznia 2016 23:28

    Jestem ciekawa smaku 🙂

    Odpowiedz
  15. stokrotkapolna  19 grudnia 2016 07:19

    Też jestem ciekawa jak to smakuje. Nigdy jeszcze nie jadłam krewetek, a większość się nimi zachwyca. Czas by byłi na mnie , żeby spróbować tych owoców morza.

    Odpowiedz
  16. stokrotkapolna  8 kwietnia 2017 08:05

    Ale jednak jestem tradycjonalistką, wolę kuchnię polską. No faktycznie ciekawy ten artykuł Zupka na pewno smaczna..Można poznać kulturę innych krajów.Ale nasze zwyczaje są dla mnie najmilsze.Zmiany i owszem,można jakieś wprowadzać, ale tradycja musi być.

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany