Przepis na: Karaibska zupa ziołowa
Składniki na danie: Karaibska zupa ziołowa
- 500 g szpinaku
- ½ ząbka drobno posiekanego czosnku
- 375 g okry lub jarmużu
- 500 ml filtrowanej wody BRITA
- 2 szalotki
- 125 g krewetek
- 1 łyżka stołowa pokrojonej natki pietruszki
- 1 łyżka stołowa skórki pomarańczowej
- suszony tymianek, sól i pieprz – do smaku
Przygotowanie:
Podduś wszystkie składniki (poza szpinakiem i krewetkami) pod przykryciem, w dużym garnku, na małym ogniu, przez około godzinę. Dodaj szpinak około 10 minut przed zakończeniem duszenia. Wymieszaj zupę. Pokrój krewetki i dodaj je do garnka, gotuj jeszcze przez 3 minuty. Dopraw solą oraz pieprzem do smaku, podawaj tuż po przyrządzeniu.
Zobacz także: Grillowane ziołowe krewetki