Już w księgarniach! – „Z miłości do jedzenia. Najlepsze przepisy polskich blogerów”

Gotowanie w domu jest jedną z podstawowych umiejętności, która może dostarczyć wiele przyjemności. Nie tylko przygotowującemu posiłki, ale również jego bliskim. To jeden z lepszych sposobów na pogłębienie relacji między ludźmi. Bez względu na to, czy jesteśmy początkującymi, czy dobrymi kucharzami, czy cenimy prostotę w jedzeniu, czy też bardziej wyrafinowane potrawy, na pewno powinniśmy sięgnąć po książkę będącą zwieńczeniem Wyborów Kulinarnego Bloga Roku 2012 – „Z miłości do jedzenia. Najlepsze przepisy blogerów” – która ukazała się 1 lipca w księgarniach.

Ksiazka - Z milosci do jedzenia

Inspiracją do powstania tej książki były przepisy nadesłane przez blogerów kulinarnych, którzy wzięli udział w konkursie organizowanym pod auspicjami marki Lurpak. Wśród przepisów wybranych do książki są receptury, które zostały najwyżej ocenione przez internautów oraz znanego krytyka kulinarnego i przewodniczącego konkursowego jury – Piotra Bikonta.

W książce czytelnik znajdzie zarówno wyrafinowane i niecodzienne przepisy niewymagające dużego zaangażowania czasowego oraz takie, którym trzeba poświęcić więcej uwagi. Przygotowując chleb różany, maślane ciasteczka z soi, piłkarskie sajgonki z domowymi chipsami, czy maślanego pstrąga na boczku, cytrynie i pietruszce, czytelnik na pewno zaskoczy swoich najbliższych. „Z miłości do jedzenia” to książka kucharska z mnóstwem przepisów na dania, których przygotowanie sprawi dużo frajdy: „…Warto mieć tę pozycję na półce z książkami kucharskimi, bo wiele z zawartych w niej przepisów stanowi znakomity materiał wyjściowy do własnych, smakowitych eksperymentów w kuchni…. Ja sam odkryłem w tym materiale wiele ciekawych inspiracji, które znalazły odbicie w naszym domowym jadłospisie…” (Piotr Bikont)

Sięgnij po zawarte w tej książce przepisy, a przyrządzisz naprawdę oryginalne i pyszne potrawy.

Do dzieła!

Przepis pochodzący z książki na Chleb różany:

Chleb rozany

Przepis na chleb rozany

Ilustracje oraz przepisy kulinarne Copyright © Hypermedia Isobar 2013. – materiały nadesłane

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (159 głosów, średnia: 4,52 z 5)
loading... zapisuję głos...