Jesienna sałatka z serem morskim i owocami miechunki

jesienna-salatka-z-grillowanymi-warzywami-i-kostkami-sera-fot-msm-monki-3

Jesienna sałatka z serem morskim i owocami miechunki

 

Składniki:

  • 250 g sera morskiego MSM Mońki                                
  • 3 łyżki mąki pszennej                                         
  • 2 jajka                                                               .
  • olej do głębokiego smażenia- 1 szklanka bułki tartej                                                   
  • 3 sztuki świeżej kolorowej papryki
  • 1 młoda cukinia                                             
  • 1 czerwona cebula                                        
  • ½ sztuki średniego bakłażana                                                      
  • 15 sztuk owoców miechunki peruwiańskiej             
  • ½ pomarańczy                                                   
  • płatki chilli, sól do smaku

 

Wykonanie:

Ser pokroić w dwucentymetrową kostkę i obtoczyć w podwójnej panierce (najpierw w mące, jajku oraz bułce tartej).

Wszystkie warzywa pokroić w grube cząstki i podsmażyć na trzech łyżkach oleju na mocno rozgrzanej patelni aż do uzyskania złotego koloru. Pod koniec smażenia doprawić solą, płatkami chilli i świeżo wyciśniętym sokiem z połówki pomarańczy. Kostki sera usmażyć na złoty kolor bezpośrednio przed podaniem sałatki. Udekorować owocami miechunki.

Smacznego!

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (357 głosów, średnia: 4,64 z 5)
zapisuję głos...