Indyjska zupa pomidorowa
Składniki na danie: Indyjska zupa pomidorowa
- – pomidory w puszce – 2 opak.
- – mleko kokosowe z puszki – 1 opak.
- – Bulion na włoszczyźnie Knorr – 1 szt.
- – woda – 400 ml
- – cebula – 1 szt.
- – świeży imbir (3 cm kawałek) – 1 szt.
- – ząbek czosnku – 2 szt.
- – papryczka chili – 2 szt.
- – liść laurowy – 1 szt.
- – kmin rzymski – 1 łyżeczka
- – kolendra – pół łyżeczki
- – garam masala – pół łyżeczki
Sposób przygotowania:
- Podgrzej olej w dużym garnku. Posiekaj cebulę i czosnek, zetrzyj imbir na tarce. Dodaj do oleju i smaż, aż cebula będzie miękka.
- Posiekaj chili. Następnie dodaj do cebuli chili, liść laurowy, kmin rzymski, kolendrę i garam masalę. Smaż przez około 4-5 minut i dodaj pomidory.
- Dolej mleko kokosowe i 400 ml wody. Następnie dodaj kostkę rosołową Knorr, by danie było doskonale doprawione.
- Gotuj około 15-20 minut, a następnie zmiksuj blenderem. Podawaj z chlebem.
Komentarze
Lubię kuchnię indyjską. Sam przepis wydaje się bardzo łatwy; warto wypróbować.
zjadłabym!
spróbowałabym
Nie mam doświadczenia z kuchnia indyjską. Chętnie spróbuję.
Pyszne wyglada
Przepis warty wypróbowania 🙂
W taką pogodę byłaby świetna… Nabrałam apetytu 😀
Mogłaby przypaść mi do gustu 🙂
Ja też z chęcią zrobiłabym taką zmiksowaną zupkę.
Ciekawa jestem tego smaku na pewno jest rozgrzewająca
Ciekawe połączenie smaków, chyba spróbuję i do tego zupa krem.
Wow czasem miło byłoby zrobić coś oryginalnego
Z chęcią bym zrobiła i zjadła ale mój mąż nie koniecznie:)
Chętnie spróbowałabym 🙂
Kuchnia ta jest bardzo smaczna,więc z pewnością i zupa pomidorowa również.
Lubię takie zupki 🙂
dla mnie nie wygląda apetycznie 😀
pomidorowa zawsze się sprawdzi 😀
Pomidorowa na słodko i ostro ? czemu nie
Zjadłabym taką zupkę.