Ina Garten: Szybkie bliny z Creme Fraiche i wędzonym łososiem

Bliny z Creme FraicheSkładniki na danie – Szybkie bliny z Creme Fraiche i wędzonym łososiem:

  • 20 blinów kupionych w sklepie
  • 250g norweskiego wędzonego łososia, pokrojonego w cienkie plasterki
  • 25g creme fraiche lub śmietany
  • Świeży koper – do ozdoby

Jak przyrządzić

  1. Podgrzej piekarnik do 180ºc.
  2. Ułóż bliny na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i podpiecz w piekarniku przez 5 minut. Odstaw by się schłodziły.
  3. Na każdej blinie połóż plasterek łososia. Na wierzch daj trochę creme fraiche i  łodygę kopru.

 

 

Więcej propozycji na smakowite dania wg receptur Iny Garten można znaleźć w  programie „Bosonoga Contessa”, który jest emitowany na Polsat Food Network.

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (172 głosów, średnia: 4,49 z 5)
zapisuję głos...
Komentarze
  1. bbo  31 stycznia 2014 20:19

    Eleganckie danie, a przy tym proste w wykonaniu.

    Odpowiedz
  2. Ewelina  21 kwietnia 2015 22:33

    myślałam, że będzie przepis na bliny…buuu

    Odpowiedz
  3. AnnStyl  28 grudnia 2016 19:27

    Zjadłabym. Ale sama bym upiekła swoje bliny zamiast kupować.

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany