Gulasz węgierski z czarnym pieprzem

Gulasz-wegierski-z-czarnym-pieprzem

Gulasz węgierski z czarnym pieprzem

Czas przygotowania: 60 minut
Ilość porcji: 4

Stopień trudności: łatwe

Składniki:

  • – 400 g udźca wołowego,
  • – 2 białe cebule,
  • – 0,5 łyżki czarnego pieprzu,
  • – Bulionetka do duszonych mięs Knorr,
  • – 2 łyżki koncentratu pomidorowego,
  • – 200 g fasolki szparagowej,
  • – 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku,
  • – szczypta kminku.

Przygotowanie:

  1. Mięso wołowe pokrój w kostkę. Posyp pieprzem i kminkiem.
  2. Obsmaż mięso z każdej ze stron na rozgrzanym oleju.
  3. Obraną cebulę pokrój w drobną kostkę i wrzuć do smażonego mięsa.
  4. Dodaj słodką paprykę oraz koncentrat pomidorowy. Smaż przez chwilę i dolej 0,5l ciepłejwody.
  5.  Do gulaszu wrzuć Bulionetkę Knorr – dzięki niej danie nabierze głębokiego smaku. Całość duś do miękkości.
  6. Na koniec dodaj fasolkę i duś jeszcze przez kwadrans.

 

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (149 głosów, średnia: 4,54 z 5)
zapisuję głos...