Gulasz węgierski z czarnym pieprzem
Gulasz węgierski z czarnym pieprzem
Czas przygotowania: 60 minut
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: łatwe
Składniki:
- – 400 g udźca wołowego,
- – 2 białe cebule,
- – 0,5 łyżki czarnego pieprzu,
- – Bulionetka do duszonych mięs Knorr,
- – 2 łyżki koncentratu pomidorowego,
- – 200 g fasolki szparagowej,
- – 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku,
- – szczypta kminku.
Przygotowanie:
- Mięso wołowe pokrój w kostkę. Posyp pieprzem i kminkiem.
- Obsmaż mięso z każdej ze stron na rozgrzanym oleju.
- Obraną cebulę pokrój w drobną kostkę i wrzuć do smażonego mięsa.
- Dodaj słodką paprykę oraz koncentrat pomidorowy. Smaż przez chwilę i dolej 0,5l ciepłejwody.
- Do gulaszu wrzuć Bulionetkę Knorr – dzięki niej danie nabierze głębokiego smaku. Całość duś do miękkości.
- Na koniec dodaj fasolkę i duś jeszcze przez kwadrans.