Grillowany rostbef z młodymi warzywami

Grillowany rostbef z młodymi warzywami

Składniki na grillowany rostbef z młodymi warzywami :

  • 2 szt. rostbefu
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz
  • 2 marchewki
  • 2 pietruszki
  • 1 seler
  • 4 cebulki dymki
  • 2 ząbki czosnku
  • 200 ml bulionu
  • 100 ml białego wina
  • ½ chilli
  • 20 g masła
  • ¼ pęczka koperku

 

Wykonanie:

Rostbef nasmaruj oliwą, ułóż na rozgrzanym grillu, kiedy zobaczysz pęcherzyki wody na mięsie odwróć na drugą stronę, grilluj około 7 minut z każdej strony. Przełóż na papier, aby mięso odpoczęło.

Młode warzywa umyj i wyczyść szczoteczką – nie obieraj. Przesmaż na maśle z dodatkiem chili, czosnku, podlej winem – odparuj. Następnie zalej bulionem i gotuj około 20 minut na małym ogniu.

 

Warzywa przekrój w połowie i ustaw je w pionie obok mięsa.

Autorski przepis Chefa Darka Kuźniaka – w ramach akcji „Weź się za wołowinę”

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (204 głosów, średnia: 4,38 z 5)
zapisuję głos...
Komentarze
  1. Gocha  14 kwietnia 2015 10:29

    Wygląda pysznie 🙂 Uwielbiam grillowane mięso! Muszę rozpocząć wreszcie sezon grillowy

    Odpowiedz
  2. scrabble  14 kwietnia 2015 10:47

    Nie mogę się doczekać rozpoczęcia sezonu grilowego 😀

    Odpowiedz
  3. truskawka89  14 kwietnia 2015 13:25

    ja tez oby pogoda dopisała na weekend majowy:)

    Odpowiedz
  4. martucha180  14 kwietnia 2015 14:36

    To ja poproszę młode warzywa.

    Odpowiedz
  5. Kmakolagwa  14 kwietnia 2015 15:19

    Bardzo apetyczne danie.

    Odpowiedz
  6. bbo  14 kwietnia 2015 20:04

    Czy aby na pewno nie jest czerwone to mięso w środku?

    Odpowiedz
  7. Wusia  14 kwietnia 2015 20:27

    Lekko,łatwo i przyjemnie!

    Odpowiedz
  8. Elżbieta Wawer  14 kwietnia 2015 20:38

    Zbliża się czas grillowy więc taki przepis jak najbardziej na czasie ja lubie także karczek z grilla

    Odpowiedz
  9. Justyna  15 kwietnia 2015 10:19

    Mmm musi być pyszne 🙂

    Odpowiedz
  10. lilkawodna  15 kwietnia 2015 11:32

    Jeszcze trochę za zimno, aby posiedzieć przy grillu, ale przepis jak najbardziej do wypróbowania.

    Odpowiedz
  11. girlblack  15 kwietnia 2015 20:17

    ładnie podane:)

    Odpowiedz
  12. efffciaa  8 kwietnia 2016 11:08

    W końcu nadciągnął sezon grillowy – uwielbiam to . Z największą przyjemnością wypróbuję zarówno ten przepis , jak i wiele innych , które już wcześniej wpadły mi w oko 🙂

    Odpowiedz
  13. blogujemytestujemy  16 czerwca 2016 16:30

    smakowicie wygląda,palce lizać…
    Wspaniały przepis już zapisany w zeszycie,teraz tylko czeka na realizację

    Odpowiedz
  14. joanna252  16 sierpnia 2016 21:53

    Kiedyś wypróbuję 🙂

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany