Grillowane wołowe szaszłyki z papryką i rozmarynem

Grillowane wołowe szaszłyki z papryką i rozmarynem Czas przygotowania dania grillowane wołowe szaszłyki z papryką i rozmarynem : 30 minut

Ilość porcji: 4

Stopień trudności: łatwe

Składniki:

– 600 g polędwicy wołowej,

– 3 łyżki przyprawy do mięs Knorr,

– 2 papryki czerwone,

– 1 łyżka musztardy,

– łyżeczka czosnku,

– łyżka suszonego rozmarynu,

– 5 łyżek oliwy z oliwek,

– 8 patyczków do szaszłyków.

Przygotowanie:

  1. Przyprawę Knorr połącz z oliwą, musztardą, czosnkiem i rozmarynem, by stworzyć aromatyczną marynatę.
  2. Polędwicę pokrój w grubą kostkę (3 cm x 3 cm) i wymieszaj z uprzednio zrobioną marynatą. Tak przygotowane mięso odstaw na kilka minut w chłodne miejsce.
  3. W międzyczasie papryki wydrąż i pokrój w kostkę, podobnie jak mięso. Patyczki mocz przez kilka minut w wodzie, dzięki czemu nie będą się palić podczas grillowania.
  4. Na patyczki nakładaj na przemian paprykę i mięso. Grilluj na rozgrzanym ruszcie przez ok. 8 minut. Co jakiś czas obracaj szaszłyki. Gotowe danie serwuj z letnią sałatką i pieczonymi ziemniakami.

 

 

 

źródło: www.przepisy.pl

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (186 głosów, średnia: 4,47 z 5)
zapisuję głos...