Grillowane wołowe szaszłyki z papryką i rozmarynem
Czas przygotowania dania grillowane wołowe szaszłyki z papryką i rozmarynem : 30 minut
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: łatwe
Składniki:
– 600 g polędwicy wołowej,
– 3 łyżki przyprawy do mięs Knorr,
– 2 papryki czerwone,
– 1 łyżka musztardy,
– łyżeczka czosnku,
– łyżka suszonego rozmarynu,
– 5 łyżek oliwy z oliwek,
– 8 patyczków do szaszłyków.
Przygotowanie:
- Przyprawę Knorr połącz z oliwą, musztardą, czosnkiem i rozmarynem, by stworzyć aromatyczną marynatę.
- Polędwicę pokrój w grubą kostkę (3 cm x 3 cm) i wymieszaj z uprzednio zrobioną marynatą. Tak przygotowane mięso odstaw na kilka minut w chłodne miejsce.
- W międzyczasie papryki wydrąż i pokrój w kostkę, podobnie jak mięso. Patyczki mocz przez kilka minut w wodzie, dzięki czemu nie będą się palić podczas grillowania.
- Na patyczki nakładaj na przemian paprykę i mięso. Grilluj na rozgrzanym ruszcie przez ok. 8 minut. Co jakiś czas obracaj szaszłyki. Gotowe danie serwuj z letnią sałatką i pieczonymi ziemniakami.
źródło: www.przepisy.pl