Grillowane szparagi z cheddarem

To doskonałe danie wegetariańskie, które przypadnie do gustu także miłośnikom dań mięsnych. Może być to bowiem także pyszny dodatek do głównego dania.

Grillowane szparagi z cheddarem

Czas przygotowania dania grillowane szparagi z cheddarem: 15 minut
Ilość osób: 4

Składniki:

  • – 12 szparagów
  • – 1 Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr
  • – 1 szklanka startego sera cheddar
  • – 100 g pieczarek
  • – pół cytryny
  • – 1/5 łyżeczki soli
  • – pieprz
  • – 5 łyżek wody
  • – 5 łyżek oliwy

Poznaj koniecznie cheebab – bezmięsną i serową wersję kebaba:

Cheebab – bezmięsna i serowa wersja kebaba. Alternatywa dla wegetarian, miłośników sera, lecz czy dla pasjonatów zdrowia?

Cheebab – bezmięsna i serowa wersja kebaba. Alternatywa dla wegetarian, miłośników sera, lecz czy dla pasjonatów zdrowia?

Marzy ci się coś kalorycznego i przepysznego? Jeśli uwielbiasz ser, mamy coś dla ciebie! W budkach z kebabem ruszyła sprzedaż jego bezmięsnej wersji i bynajmniej nie mamy na myśli falafela...

Sposób przygotowania:

  1. Szparagi oczyść, umieść we wrzątku na 3 minuty, a następnie przełóż do wody z kostkami lodu. Wyciągnij je i odsącz.
  2. Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z sokiem z cytryny, oliwą oraz wodą.
  3. Pieczarki pokrój na plasterki i zalej je sosem.
  4. Szparagi piecz na grillu lub ruszcie do momentu, gdy pojawią się na nich ciemne paski. Następnie przekładamy na blachę pokrytą pergaminem, posypujemy startym serem cheddar i zapiekamy do jego rozpuszczenia.

Sprawdź inne przepisy na pyszne przekąski:

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (226 głosów, średnia: 4,67 z 5)
zapisuję głos...
Komentarze
  1. Wusia  21 maja 2015 13:33

    Fantastycznie wyglądaja te szparagi i z pewnością dobrze smakują. Akurat na wiosnę.

    Odpowiedz
  2. lilkawodna  21 maja 2015 16:39

    Kocham szparagi!!!!

    Odpowiedz
  3. macierzanka  21 maja 2015 18:29

    Danie wygląda apetycznie.

    Odpowiedz
  4. bbo  21 maja 2015 21:11

    Jak oglądam takie pyszności, to zaraz bym poszła coś zjeść, a tu już późny wieczór…

    Odpowiedz
  5. Kmakolagwa  22 maja 2015 09:28

    Od razu zrobiłam się głodna. Bardzo apetycznie wygląda.

    Odpowiedz
  6. Patriszia  22 maja 2015 17:48

    Wygląda na całkiem łatwe do zrobienia, więc może i ja potrafiłabym to przygotować 🙂

    Odpowiedz
  7. Niezapominajka277  25 maja 2015 09:34

    wygląda apetycznie:)

    Odpowiedz
  8. as_sa  6 lipca 2016 19:17

    Zdecydowanie bardziej wolę zielone szparagi niż białe. Za białymi wręcz nie przepadam, ale te tutaj wyglądają zachęcająco w połączeniu z pozostałymi składnikami

    Odpowiedz
  9. AnnStyl  28 grudnia 2016 19:29

    Pycha 🙂

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany