Grillowane szparagi z cheddarem
To doskonałe danie wegetariańskie, które przypadnie do gustu także miłośnikom dań mięsnych. Może być to bowiem także pyszny dodatek do głównego dania.
Czas przygotowania dania grillowane szparagi z cheddarem: 15 minut
Ilość osób: 4
Składniki:
- – 12 szparagów
- – 1 Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr
- – 1 szklanka startego sera cheddar
- – 100 g pieczarek
- – pół cytryny
- – 1/5 łyżeczki soli
- – pieprz
- – 5 łyżek wody
- – 5 łyżek oliwy
Poznaj koniecznie cheebab – bezmięsną i serową wersję kebaba:
Sposób przygotowania:
- Szparagi oczyść, umieść we wrzątku na 3 minuty, a następnie przełóż do wody z kostkami lodu. Wyciągnij je i odsącz.
- Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z sokiem z cytryny, oliwą oraz wodą.
- Pieczarki pokrój na plasterki i zalej je sosem.
- Szparagi piecz na grillu lub ruszcie do momentu, gdy pojawią się na nich ciemne paski. Następnie przekładamy na blachę pokrytą pergaminem, posypujemy startym serem cheddar i zapiekamy do jego rozpuszczenia.
Sprawdź inne przepisy na pyszne przekąski: