Grillowane skrzydełka „Palce lizać”

Te doskonałe grillowane skrzydełka z pewnością nasycą największych łasuchów. Palce lizać!

Grillowane skrzydełka „Palce lizać”Składniki na grillowane skrzydełka :

  • 10 skrzydełek kurczaka (ok. 1kg)
  • pieprz do smaku
  • ½ cytryny
  • 14 łyżek marynaty Teriyaki Kikkoman
  • 1 łyżka miodu
  • 2 łyżki oleju roślinnego

 

Wykonanie:

Skrzydełka umyć i osuszyć, oprószyć solą i pieprzem, włożyć do miski, skropić sokiem z cytryny, dodać marynatę Teriyaki, miód i olej. Skrzydełka wymieszać, przykryć i wstawić do lodówki na 3-4 godziny, a jeśli masz czas najlepiej na całą noc. W międzyczasie skrzydełka można przemieszać. Mocno rozgrzać grilla, skrzydełka ułożyć na wysmarowanej tłuszczem tacce, jedno obok drugiego. Przykryć folią aluminiową i piec przez około 70 minut, do czasu aż mięso będzie.

Fit Grill! Dietetyczne przepisy na grilla

Fit Grill! Dietetyczne przepisy na grilla

Planujesz grilla, ale jesteś na diecie? Zamiast tłustej kiełbasy, karkówki i kaszanki, wybierz chude mięso oraz warzywa lub owoce! Będzie równie smacznie, ale bardziej kolorowo, a przede wszystkim – zdrowo!

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (146 głosów, średnia: 4,50 z 5)
zapisuję głos...
Komentarze
  1. bbo  19 maja 2014 19:41

    Nie przepadam za skrzydełkami, ale mojemu mężowi spodoba się ta propozycja.

    Odpowiedz
  2. lilkawodna  19 maja 2014 20:31

    Wyglądają smacznie.

    Odpowiedz
  3. martucha180  19 maja 2014 23:25

    A ja wczoraj jadłam skrzydełka, ale w innej postaci.

    Odpowiedz
  4. Kmakolagwa  9 kwietnia 2015 10:35

    Nie lubię skrzydełek, ale można użyć np. udek.

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany