Grillowane pomidory nadziewane szpinakiem i mozarellą

Grillowane pomidory nadziewane szpinakiem i mozarellą.

Grillowane pomidory – czas przygotowania: 20 min, Ilość porcji: 4

Składniki:

  • 4 pomidory
  • 100 g świeżego szpinaku
  • 50 g masła
  • 50 ml wina wytrawnego białego
  • 200 g mozarelli
  • Sól morska w młynku – KAMIS
  • Pieprz czarny młotkowany z kolendrą Specialite – KAMIS
  • 1 łyżka Suszonych pomidorów z bazylią i czosnkiem Specialite – KAMIS
  • 0,5 łyżki Czosnku granulowanego – KAMIS

Sposób przyrządzenia

Pomidory wydrąż. Szpinak przesmaż na maśle z dodatkiem czosnku i wina. Mozarellę pokrój w kostkę, połącz ze szpinakiem, dopraw solą i pieprzem, dodaj suszone pomidory. Tak przygotowanym farszem nadziewaj pomidory, owiń je folią aluminiową i piecz na grillu.

 

 

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (204 głosów, średnia: 4,61 z 5)
zapisuję głos...
Komentarze
  1. Goltar  25 stycznia 2012 21:26

    mhmhmhm uwielbiam pomidory i mozarelle ale szpinak ? Ciekawa kąbinacja napewno sprubuję !

    Odpowiedz
  2. Izabela88  10 lutego 2012 16:14

    Świetny pomysł z tym połączeniem szpinaku i pomidorów

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany