Grillowane pomidory nadziewane szpinakiem i mozarellą
Grillowane pomidory nadziewane szpinakiem i mozarellą
Grillowane pomidory – czas przygotowania: 20 min, Ilość porcji: 4
Składniki:
- 4 pomidory
- 100 g świeżego szpinaku
- 50 g masła
- 50 ml wina wytrawnego białego
- 200 g mozarelli
- Sól morska w młynku – KAMIS
- Pieprz czarny młotkowany z kolendrą Specialite – KAMIS
- 1 łyżka Suszonych pomidorów z bazylią i czosnkiem Specialite – KAMIS
- 0,5 łyżki Czosnku granulowanego – KAMIS
Sposób przyrządzenia
Pomidory wydrąż. Szpinak przesmaż na maśle z dodatkiem czosnku i wina. Mozarellę pokrój w kostkę, połącz ze szpinakiem, dopraw solą i pieprzem, dodaj suszone pomidory. Tak przygotowanym farszem nadziewaj pomidory, owiń je folią aluminiową i piecz na grillu.