Przepis na grillowane naleśniki ze szpinakiem i hummusem

Przepis na grillowane naleśniki ze szpinakiem i hummusem

Składniki:

  • ½ hummusu
  • 1 1/3 szklanki mąki pszennej
  • 2/3 szklanki mąki żytniej
  • ½ szklanki mleka
  • ½ szklanki wody
  • ½ łyżeczki suszonej papryki
  • 3 garści świeżego szpinaku
  • szczypta cukru
  • 1 jajko
  • 1 łyżka oleju
  • 1 cebula
  • sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

W misce mieszamy mąkę, cukier, jajko, mleko, wodę, szczyptę soli oraz pieprzu. Z powstałego ciasta smażymy na rozgrzanej patelni naleśniki, które następnie smarujemy warstwą hummusu, skrapiamy oliwą z oliwek i posypujemy szczyptą suszonej papryki. Kolejno na rozgrzanej patelni szklimy drobno pokrojoną cebulę i podsmażamy świeży szpinak (przez około 6 minut). Farsz nakładamy na naleśniki, które zwijamy w rulon lub w kwadrat.

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (280 głosów, średnia: 4,63 z 5)
zapisuję głos...