Grillowana pierś z mozzarellą

Grillowana-piers-z-mozzarella

Ilość porcji: 4

Czas przygotowania: 1/2h

Poziom trudności: łatwe

Składniki na danie: Grillowana pierś z mozzarellą

– 2 łyżeczki Przyprawy do kurczaka Knorr

– 10 zielonych oliwek

– 4 piersi z kurczaka

– 1 ser mozzarella

– 3 łyżki oliwy z oliwek

 

Przygotowanie:

1. Piersi z kurczaka umyj i osusz. Każdą natnij tak, aby powstała kieszeń. Natrzyj je oliwą i przyprawą Knorr.

2. Oliwki posiekaj, a mozzarellę pokrój na 4 plastry. Do każdej kieszeni włóż po jednym kawałku sera i ¼ oliwek.

3. Tak przygotowane piersi z kurczaka smaż na grillu po ok. 3-4 minuty z każdej strony.

4. Gotowe mięso pokrój pod skosem na pół i podawaj z sałatą.

 

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (139 głosów, średnia: 4,51 z 5)
zapisuję głos...
Komentarze
  1. martucha180  3 czerwca 2014 10:25

    Bardzo proste wykonanie.

    Odpowiedz
  2. lilkawodna  3 czerwca 2014 10:54

    Pysznie wygląda.

    Odpowiedz
  3. bbo  3 czerwca 2014 19:52

    Bardzo łatwo jest wysuszyć pierś na wiór.

    Odpowiedz
  4. scrabble  14 kwietnia 2015 10:52

    Robię podobnie z tym że oliwki zastępuję suszonymi śliwkami i morelami.

    Odpowiedz
  5. Kmakolagwa  13 maja 2015 18:48

    Bardzo fajny i smaczny przepis.

    Odpowiedz
  6. Jaworka  16 stycznia 2017 19:52

    Na pewno pyszne

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany