Grillowana pierś kurczaka z mozzarellą na szybko

Ten szybki przepis kucharski na danie: Grillowana pierś kurczaka z mozzarellą jest doskonały na święta rodzinne oraz na co dzień. Mozzarella dodaje niezwykłego smaku! Skusisz się?

Grillowana pierś kurczaka z mozzarellą

Ilość porcji: 4

Czas przygotowania: 1/2h

Poziom trudności: łatwe

Składniki na danie: Grillowana pierś z mozzarellą

– 2 łyżeczki Przyprawy do kurczaka Knorr

– 10 zielonych oliwek

– 4 piersi z kurczaka

– 1 ser mozzarella

– 3 łyżki oliwy z oliwek

Przygotowanie:

1. Piersi z kurczaka umyj i osusz. Każdą natnij tak, aby powstała kieszeń. Natrzyj je oliwą i przyprawą Knorr.

2. Oliwki posiekaj, a mozzarellę pokrój na 4 plastry. Do każdej kieszeni włóż po jednym kawałku sera i ¼ oliwek.

3. Tak przygotowane piersi z kurczaka smaż na grillu po ok. 3-4 minuty z każdej strony.

4. Gotowe mięso pokrój pod skosem na pół i podawaj z sałatą.

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (194 głosów, średnia: 4,42 z 5)
zapisuję głos...