Grillowana pierś kurczaka z mozzarellą na szybko
Ten szybki przepis kucharski na danie: Grillowana pierś kurczaka z mozzarellą jest doskonały na święta rodzinne oraz na co dzień. Mozzarella dodaje niezwykłego smaku! Skusisz się?
Ilość porcji: 4
Czas przygotowania: 1/2h
Poziom trudności: łatwe
Składniki na danie: Grillowana pierś z mozzarellą
– 2 łyżeczki Przyprawy do kurczaka Knorr
– 10 zielonych oliwek
– 4 piersi z kurczaka
– 1 ser mozzarella
– 3 łyżki oliwy z oliwek
Przygotowanie:
1. Piersi z kurczaka umyj i osusz. Każdą natnij tak, aby powstała kieszeń. Natrzyj je oliwą i przyprawą Knorr.
2. Oliwki posiekaj, a mozzarellę pokrój na 4 plastry. Do każdej kieszeni włóż po jednym kawałku sera i ¼ oliwek.
3. Tak przygotowane piersi z kurczaka smaż na grillu po ok. 3-4 minuty z każdej strony.
4. Gotowe mięso pokrój pod skosem na pół i podawaj z sałatą.

Pomysły na owocowe desery z grilla, które zachwycą Twoich przyjaciół!
Bardzo proste wykonanie.
Pysznie wygląda.
Bardzo łatwo jest wysuszyć pierś na wiór.
Robię podobnie z tym że oliwki zastępuję suszonymi śliwkami i morelami.
Bardzo fajny i smaczny przepis.
Na pewno pyszne