Grillowana mięsna szpadka w trzech smakach

grillowana-mięsna-szpadka-2Składniki na danie: Grillowana mięsna szpadka w trzech smakach

  • 100g filetu z indyka
  • 100g polędwiczki wieprzowej
  • 100g schabu bez kości
  • 2 łyżki oleju
  • Musztarda sarepska Tarsmak

Składniki-przyprawy:

  • do indyka: sól, kurkuma, miód, musztarda, imbir
  • do polędwiczki: sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy, czosnek, majeranek
  • do schabu: sól, papryka słodka, płatki chilli, zioła prowansalskie

 

Wykonanie:

Mięso oczyścić z błonek, umyć, lekko rozklepać tłuczkiem, doprawić poszczególnymi przyprawami, a następnie natłuścić olejem i odstawić do lodówki na minimum godzinę. Każdy kawałek nadziać na dwie szpadki do szaszłyków i zgrillować na średnio rozgrzanym ruszcie z obydwu stron. Podawać z Musztardą sarepską Tarsmak.

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (292 głosów, średnia: 4,56 z 5)
zapisuję głos...