Grillowana mięsna szpadka w trzech smakach
Składniki na danie: Grillowana mięsna szpadka w trzech smakach
- 100g filetu z indyka
- 100g polędwiczki wieprzowej
- 100g schabu bez kości
- 2 łyżki oleju
- Musztarda sarepska Tarsmak
Składniki-przyprawy:
- do indyka: sól, kurkuma, miód, musztarda, imbir
- do polędwiczki: sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy, czosnek, majeranek
- do schabu: sól, papryka słodka, płatki chilli, zioła prowansalskie
Wykonanie:
Mięso oczyścić z błonek, umyć, lekko rozklepać tłuczkiem, doprawić poszczególnymi przyprawami, a następnie natłuścić olejem i odstawić do lodówki na minimum godzinę. Każdy kawałek nadziać na dwie szpadki do szaszłyków i zgrillować na średnio rozgrzanym ruszcie z obydwu stron. Podawać z Musztardą sarepską Tarsmak.
Komentarze
To lubię-jestem mięsolubna i do tego 3 w 1.Przed rozpoczęciem sezonu grilowego każda nowa propozycja jest cenna i wzbogaca menu.Oby tylko na najbliższe dłuższe weekendy aura dopisała.
no właśnie ja tam raczej za mięsem nie przepadam za bardzo, ale to tu to bym chyba schrupała na jakiś letni obiadek na wakacjach, najlepiej przygotowane przez kogoś innego L:)
Oby pogoda dopisała na pierwszą majówkę i grilla.
Apetyczna ta grillowana mięsna szpadka.
Wygląda pysznie 🙂
Wow! Świetna propozycja na grilla, coś dla mnie zdecydowanie 😉