Grillowana mięsna szpadka w trzech smakach

grillowana-mięsna-szpadka-2Składniki na danie: Grillowana mięsna szpadka w trzech smakach

  • 100g filetu z indyka
  • 100g polędwiczki wieprzowej
  • 100g schabu bez kości
  • 2 łyżki oleju
  • Musztarda sarepska Tarsmak

Składniki-przyprawy:

  • do indyka: sól, kurkuma, miód, musztarda, imbir
  • do polędwiczki: sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy, czosnek, majeranek
  • do schabu: sól, papryka słodka, płatki chilli, zioła prowansalskie

 

Wykonanie:

Mięso oczyścić z błonek, umyć, lekko rozklepać tłuczkiem, doprawić poszczególnymi przyprawami, a następnie natłuścić olejem i odstawić do lodówki na minimum godzinę. Każdy kawałek nadziać na dwie szpadki do szaszłyków i zgrillować na średnio rozgrzanym ruszcie z obydwu stron. Podawać z Musztardą sarepską Tarsmak.

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (276 głosów, średnia: 4,55 z 5)
zapisuję głos...
Komentarze
  1. Wusia  26 kwietnia 2016 19:34

    To lubię-jestem mięsolubna i do tego 3 w 1.Przed rozpoczęciem sezonu grilowego każda nowa propozycja jest cenna i wzbogaca menu.Oby tylko na najbliższe dłuższe weekendy aura dopisała.

    Odpowiedz
  2. mama_kazala  26 kwietnia 2016 21:58

    no właśnie ja tam raczej za mięsem nie przepadam za bardzo, ale to tu to bym chyba schrupała na jakiś letni obiadek na wakacjach, najlepiej przygotowane przez kogoś innego L:)

    Odpowiedz
  3. martucha180  26 kwietnia 2016 21:59

    Oby pogoda dopisała na pierwszą majówkę i grilla.

    Odpowiedz
  4. macierzanka  26 kwietnia 2016 22:41

    Apetyczna ta grillowana mięsna szpadka.

    Odpowiedz
  5. Margaretkaw  27 kwietnia 2016 14:15

    Wygląda pysznie 🙂

    Odpowiedz
  6. Aneta  5 maja 2016 13:32

    Wow! Świetna propozycja na grilla, coś dla mnie zdecydowanie 😉

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany