Grillowana cukinia nadziewana serem feta
Szybko i zdrowo to nie jedyne zalety tego przepisu na danie – Grillowana cukinia nadziewana serem feta. By odkryć je wszystkie, wypróbuj go już teraz. Jeśli szukasz przepisu na sałatki na grilla łatwe – to może być prosta i ciepła alternatywa!
Grillowana cukinia nadziewana serem feta:
Grillowana cukinia – czas przygotowania: 20 min, ilość porcji: 4
Składniki:
- 4 małe cukinie
- 200 g fety
- 1 łyżka Suszonych pomidorów z bazylią i czosnkiem Specialite – KAMIS
- Sól morska w młynku
- Pieprz młotkowany z kolendrą
- 1 łyżeczka przyprawy do grilla Klasycznej – KAMIS
Sposób przyrządzenia:
Cukinię przekrój wzdłuż na pół, wydrąż środek i posiekaj go drobniutko. Dopraw solą i pieprzem. Fetę wymieszaj z pomidorami, dodaj posiekaną cukinię. Całość dopraw do smaku pomidorami suszonymi i przyprawą do grilla klasyczną. Farszem nadziewaj cukinie, piecz na grillu aż ser się rozpuści.