Greckie steki z karkówki na grilla

greckie_steki_z_karkowki_na_grilla

Składniki na danie: Greckie steki z karkówki na grilla

  • 1 kg karkówki
  • 1 opakowanie Przyprawy do grilla Knorr
  • 200 g zielonych i czarnych oliwek
  • 1 pęczek świeżej kolendry
  • 1 łyżeczka suszonego oregano
  • 150 ml oliwy z oliwek

Sposób przygotowania:

  1. Umyj, osusz i pokrój mięso w steki o grubości 1 cm.
  2. Zmiksuj oliwę z oliwkami. Tak przygotowany sos połącz z posiekaną kolendrą, oregano oraz Przyprawą do grilla Knorr, która wydobędzie z mięsa wyjątkowy smak.
  3. Gotową marynatą wysmaruj dokładnie każdy ze steków i na 20 – 30 minut odstaw w chłodniejsze miejsce.
  4. Smaż na rozgrzanym grillu zamarynowane wcześniej steki po 8 minut z każdej strony. Serwuj je z chrupiącą bagietką, sałatą oraz ketchupem, którego pomidorowy smak będzie doskonale pasował do potrawy.

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (287 głosów, średnia: 4,43 z 5)
zapisuję głos...