Greckie steki z karkówki na grilla
Składniki na danie: Greckie steki z karkówki na grilla
- 1 kg karkówki
- 1 opakowanie Przyprawy do grilla Knorr
- 200 g zielonych i czarnych oliwek
- 1 pęczek świeżej kolendry
- 1 łyżeczka suszonego oregano
- 150 ml oliwy z oliwek
Sposób przygotowania:
- Umyj, osusz i pokrój mięso w steki o grubości 1 cm.
- Zmiksuj oliwę z oliwkami. Tak przygotowany sos połącz z posiekaną kolendrą, oregano oraz Przyprawą do grilla Knorr, która wydobędzie z mięsa wyjątkowy smak.
- Gotową marynatą wysmaruj dokładnie każdy ze steków i na 20 – 30 minut odstaw w chłodniejsze miejsce.
- Smaż na rozgrzanym grillu zamarynowane wcześniej steki po 8 minut z każdej strony. Serwuj je z chrupiącą bagietką, sałatą oraz ketchupem, którego pomidorowy smak będzie doskonale pasował do potrawy.
Komentarze
Coś dla mojej mięsożernej rodzinki 🙂
Karkówka z oliwkowej marynacie to ciekawa propozycja i z pewnością mięso nie będzie wysuszone.
Używam przyprawy do karkówki ale z oliwkami jeszcze nie próbowałam a na pewno będzie smaczna bo oliwki lubię czarne czy zielone zawsze mam w lodowce więc w niedługim czasie wyprobuję
Teraz w okresie grillowum każdy przepis na danie z grilla cieszy się u mnie ogromnym zainteresowaniem. Bardzo lubię takie dania..do takiej karkówki kilka grillowanyvj warzyw i jestem w niebie 😆😆😆
uwielbiam, jest późno a ja jestem taka głodna 🙁
Podoba mi się ta propozycja steków,nie robiłam według tego przepisu.
Steki w takiej marynacie na pewno nie zawiodą mięsożernych osobników.Ja zrobię w tej marynacie cukinię dla siebie a dla reszty będzie karkówka.
Mniammmmmmmm 🙂
ogólnie nie lubię oliwek, ale może zmiksowane inaczej smakują
Na zdjęciu wyglądają smacznie 🙂