Redakcja, 1 sierpnia 2020
Greckie steki z karkówki na grilla
Składniki na danie: Greckie steki z karkówki na grilla
- 1 kg karkówki
- 1 opakowanie Przyprawy do grilla Knorr
- 200 g zielonych i czarnych oliwek
- 1 pęczek świeżej kolendry
- 1 łyżeczka suszonego oregano
- 150 ml oliwy z oliwek
Sposób przygotowania:
- Umyj, osusz i pokrój mięso w steki o grubości 1 cm.
- Zmiksuj oliwę z oliwkami. Tak przygotowany sos połącz z posiekaną kolendrą, oregano oraz Przyprawą do grilla Knorr, która wydobędzie z mięsa wyjątkowy smak.
- Gotową marynatą wysmaruj dokładnie każdy ze steków i na 20 – 30 minut odstaw w chłodniejsze miejsce.
- Smaż na rozgrzanym grillu zamarynowane wcześniej steki po 8 minut z każdej strony. Serwuj je z chrupiącą bagietką, sałatą oraz ketchupem, którego pomidorowy smak będzie doskonale pasował do potrawy.