Giada De Laurentiis – Szybka sałatka z kraba na liściach cykorii

Salatka_z_kraba_na_lisciach_cykorii

Szybka sałatka z kraba na liściach cykorii wg Giady De Laurentiis z programu „Kuchnia włoska na co dzień”

Składniki:

  • 60ml białego octu winnego
  • 2 łyżki stołowe musztardy Dijon
  • 1 łyżeczka suszonego  oregano
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu
  • 165ml oliwy z oliwek ekstra-virgin
  • 700g mięsa kraba, odsączonego, przebranego
  • 6 główek belgijskiej cykorii, przycięte, podzielone
  • Siekany szczypiorek, do ozdoby

Jak przyrządzić

Sałatka z kraba na liściach cykorii

1) Wymieszaj ocet, musztardę, oregano, sól i pieprz w dużej misce. Powoli wmieszaj olej. Dodaj mięso kraba i delikatnie rozprowadź.

2) Ułóż liście cykorii na platerze. Łyżką nałóż mięso kraba na cykorię, posyp szczypiorek i podawaj.

Więcej propozycji na smakowite dania wg receptur Giady De Laurentiis można znaleźć w  programie „Kuchnia włoska na co dzień”, który jest emitowany na Polsat Food Network.

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (226 głosów, średnia: 4,66 z 5)
loading... zapisuję głos...