Giada De Laurentiis – Szybka sałatka z kraba na liściach cykorii
Szybka sałatka z kraba na liściach cykorii wg Giady De Laurentiis z programu „Kuchnia włoska na co dzień”
Składniki:
- 60ml białego octu winnego
- 2 łyżki stołowe musztardy Dijon
- 1 łyżeczka suszonego oregano
- ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu
- 165ml oliwy z oliwek ekstra-virgin
- 700g mięsa kraba, odsączonego, przebranego
- 6 główek belgijskiej cykorii, przycięte, podzielone
- Siekany szczypiorek, do ozdoby
Jak przyrządzić
Sałatka z kraba na liściach cykorii
1) Wymieszaj ocet, musztardę, oregano, sól i pieprz w dużej misce. Powoli wmieszaj olej. Dodaj mięso kraba i delikatnie rozprowadź.
2) Ułóż liście cykorii na platerze. Łyżką nałóż mięso kraba na cykorię, posyp szczypiorek i podawaj.
Więcej propozycji na smakowite dania wg receptur Giady De Laurentiis można znaleźć w programie „Kuchnia włoska na co dzień”, który jest emitowany na Polsat Food Network.