Fusilli z kasztanami, pancettą i radicchio

 

Fusilli z kasztanami, pancettą i radicchio

Składniki na danie: Fusilli z kasztanami, pancettą i radicchio

  • 200g makaronu Malma Fusilli
  • 100g gotowanych i obranych kasztanów
  • 50g boczku
  • 50g radicchio
  • Czosnek
  • 1 ostra papryczka
  • Oliwa z oliwek
  • Sól, pieprz


Przygotowanie:

Gotowujmy kasztany w wodzie przez ok. 50 minut. Po tym czasie, jak trochę wystygną, obieramy je ze skórki.

W tym samym czasie kroimy drobno boczek. Na patelni podduszamy nieposiekany czosnek i ostrą papryczkę. Kiedy czosnek zaczyna się rumienić, zdejmuj go razem z papryczką. Następnie dodajemy boczek i zwiększamy ogień, tak żeby zrobił się chrupiący.

Następnie dodajemy kasztany, solimy i gotujemy na małym ogniu przez parę minut, dodając wodę, jeśli jest taka potrzeba. Na koniec dodajemy drobno posiekane radicchio i od razu zdejmujemy z ognia.

Przez ten czas gotujemy makaron zgodnie z instrukcją producenta na opakowaniu. Odcedzamy al dente. Makaron dodajemy do sosu, mieszamy i smażymy na dużym ogniu na patelnii przez minutę.

 

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (189 głosów, średnia: 4,52 z 5)
zapisuję głos...