Łatwy przepis na: Fusilli Alla Rusticana
Składniki na danie: Fusilli Alla Rusticana
- 200 g makaronu Malma Fusilli
- 1 surowa, wędzona kiełbasa wieprzowa
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1 suszone pepperoncino
- Oliwa z oliwek
- Pół puszki pomidorów
- Natka pietruszki
- Bazylia
- Sól, pieprz
- Grana padano
Przygotowanie:
Makaron gotujemy według zaleceń producenta na opakowaniu.
Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek i przesmażamy na niej pokrojoną w kostkę lub plasterki kiełbasę. Gdy się zrumieni dodajemy posiekaną cebulę i czosnek. Następnie dodajemy pomidory i chwilę dusimy.
Doprawiamy solą i pieprzem, a na końcu dodajemy grubo posiekane zioła.
Makaron mieszamy z sosem i posypujemy tartym serem, serwujemy gorące.
Komentarze
Makarony w każdym wydaniu są mile widziane w mojej kuchni. Uwielbiam zarówno zapiekanki makaronowe jak i dania makaronowe z dodatkiem sosów .
Ano łatwy 😉
Ooo, na pewno wypróbuję! Świetny pomysł na obiad 🙂
wyrzuciłabym tylko z przepisu kiełbasę i dla mnie idealnie!
Robie taki sos do makaronu, ale nie wiedziałam że się tak nazywa,heheh
Moim zdaniem to typowa … włoszczyzna 🙂 W tej kombinacji specjalnie mi nie smakuje – sama nie robiłam , ale jadłam w restauracji i jakoś specjalnie mnie to połączenie składników nie przekonało .