Łatwy przepis na: Fusilli Alla Rusticana

malma_fusilli_alla_rusticana

Składniki na danie: Fusilli Alla Rusticana

  • 200 g makaronu Malma Fusilli
  • 1 surowa, wędzona kiełbasa wieprzowa
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 suszone pepperoncino
  • Oliwa z oliwek
  • Pół puszki pomidorów
  • Natka pietruszki
  • Bazylia
  • Sól, pieprz
  • Grana padano

Przygotowanie:

Makaron gotujemy według zaleceń producenta na opakowaniu.

Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek i przesmażamy na niej pokrojoną w kostkę lub plasterki kiełbasę. Gdy się zrumieni dodajemy posiekaną cebulę i czosnek. Następnie dodajemy pomidory i chwilę dusimy.

Doprawiamy solą i pieprzem, a na końcu dodajemy grubo posiekane zioła.

Makaron mieszamy z sosem i posypujemy tartym serem, serwujemy gorące.

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (210 głosów, średnia: 4,49 z 5)
zapisuję głos...
Komentarze
  1. luna341  19 października 2016 19:40

    Makarony w każdym wydaniu są mile widziane w mojej kuchni. Uwielbiam zarówno zapiekanki makaronowe jak i dania makaronowe z dodatkiem sosów .

    Odpowiedz
  2. martucha180  19 października 2016 20:52

    Ano łatwy 😉

    Odpowiedz
  3. Aneta  20 października 2016 11:31

    Ooo, na pewno wypróbuję! Świetny pomysł na obiad 🙂

    Odpowiedz
  4. nungal  21 października 2016 18:33

    wyrzuciłabym tylko z przepisu kiełbasę i dla mnie idealnie!

    Odpowiedz
  5. stokrotkapolna  14 listopada 2016 07:12

    Robie taki sos do makaronu, ale nie wiedziałam że się tak nazywa,heheh

    Odpowiedz
  6. efffciaa  11 maja 2017 15:21

    Moim zdaniem to typowa … włoszczyzna 🙂 W tej kombinacji specjalnie mi nie smakuje – sama nie robiłam , ale jadłam w restauracji i jakoś specjalnie mnie to połączenie składników nie przekonało .

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany