Frittata z botwinką zapiekana pod żółtym serem

Frittata-z-botwinką-zapiekana-pod-żółtym-serem

Frittata z botwinką zapiekana pod żółtym serem

Składniki:

  • 600 g botwiny
  • 6 jajek
  • 1 duża cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 60 g sera żółtego Edamskiego MSM Mońki
  • 5 pomidorków koktajlowych
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia

Przygotowanie:

Botwinkę, cebulę i czosnek posiekać. Lekko podsmażyć na patelni. Żółty ser zetrzeć na tarce. W osobnym naczyniu roztrzepać jajka i przyprawić je solą i pieprzem. Na patelnię z botwinką wlać jajka, delikatnie wymieszać. Na wierzchu posypać masę żółtym serem i ułożyć połówki pomidorków. Patelnie wstawić do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni na ok. 10 minut, aż ser się rozpuści, a jajka zetną.

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (217 głosów, średnia: 4,65 z 5)
zapisuję głos...