Faszerowany filet z kurczaka z sosem musztardowo-paprykowym

Faszerowany filet z kurczaka z sosem musztardowo-paprykowymOd rozpoczęcia sezonu grillowego minęło już ponad półtorej miesiąca, warto więc urozmaicić menu o kolejne dania sprawdzające się wyśmienicie podczas spotkań na świeżym powietrzu. Nasza grillowa propozycja to: faszerowany filet z kurczaka z sosem musztardowo-paprykowym.

Składniki:

– 4 filety z kurczaka (każdy po ok. 150 g)
– 2 kulki sera mozzarella
– 3-4 pomidory suszone z oliwy
– olej
– świeża bazylia i rozmaryn
– sól, pieprz do smaku
– Sos musztardowo-paprykowy Tarsmak

Wykonanie:

Fileta z kurczaka rozciąć tak, aby powstała kieszonka. Do środka włożyć połowę kulki mozzarelli, pokrojone w paseczki suszone pomidory oraz posiekane zioła. Doprawić do smaku solą, pieprzem i spiąć szpatułką do szaszłyków. Tak przygotowane filety wysmarować odrobiną oleju i grillować na ruszcie z obu stron po ok. 10 min. Podawać z pikantnym Sosem musztardowo-paprykowym Tarsmak.

Przepis został przygotowany przez Roberta Muzyczkę, Szefa Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (283 głosów, średnia: 4,47 z 5)
zapisuję głos...