Faszerowany filet z kurczaka z sosem musztardowo-paprykowym

Faszerowany filet z kurczaka z sosem musztardowo-paprykowymOd rozpoczęcia sezonu grillowego minęło już ponad półtorej miesiąca, warto więc urozmaicić menu o kolejne dania sprawdzające się wyśmienicie podczas spotkań na świeżym powietrzu. Nasza grillowa propozycja to: faszerowany filet z kurczaka z sosem musztardowo-paprykowym.

Składniki:

– 4 filety z kurczaka (każdy po ok. 150 g)
– 2 kulki sera mozzarella
– 3-4 pomidory suszone z oliwy
– olej
– świeża bazylia i rozmaryn
– sól, pieprz do smaku
– Sos musztardowo-paprykowy Tarsmak

Wykonanie:

Fileta z kurczaka rozciąć tak, aby powstała kieszonka. Do środka włożyć połowę kulki mozzarelli, pokrojone w paseczki suszone pomidory oraz posiekane zioła. Doprawić do smaku solą, pieprzem i spiąć szpatułką do szaszłyków. Tak przygotowane filety wysmarować odrobiną oleju i grillować na ruszcie z obu stron po ok. 10 min. Podawać z pikantnym Sosem musztardowo-paprykowym Tarsmak.

Przepis został przygotowany przez Roberta Muzyczkę, Szefa Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (240 głosów, średnia: 4,50 z 5)
zapisuję głos...
Komentarze
  1. magella87  16 lipca 2013 20:47

    to bedzie jutrzejszy obiad 🙂

    Odpowiedz
  2. Masza  31 lipca 2013 20:53

    Jak ja wytrzymam do piątku.

    Odpowiedz
  3. Kmakolagwa  4 marca 2015 17:32

    Fajny pomysł na smaczny obiad.

    Odpowiedz
  4. girlblack  18 kwietnia 2015 23:44

    bardzo smacznie wygląda:) zjadłoby się:D

    Odpowiedz
  5. Agnieszka  31 października 2015 19:58

    Pychotka

    Odpowiedz
  6. malinowaja  29 listopada 2015 20:42

    Super przepis 🙂

    Odpowiedz
  7. sandra  10 sierpnia 2016 22:04

    Pycha😊 uwielbiam pierś z kurczaka, o tym przepisie na faszerowanego kurczaka nie słyszałam ale wygląda smacznie i myślę ze tak smakuje 😊

    Odpowiedz
  8. stokrotkapolna  25 listopada 2016 06:19

    Na pewno to jest smaczne, i tak apetycznie wygląda. No i zdrowe, a pierś z kurczaka to ja uwielbiam. Ale w takim wykonaniu , to jeszcze nie jadłam,muszę wypróbować

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany